Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nederokkerzeel

Meteen energie vergelijken in Nederokkerzeel? Met behulp van de energievergelijker doorzoek je moeiteloos alle verkrijgbare maatschappijen. Voorbeelden zijn OCTA+ en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Nederokkerzeel prijstechnisch het meest interessant is. Voorts check je op deze pagina belangrijke informatie over zaken zoals de netbeheerder en salderen. Tevens vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kampenhout
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 475,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Nederokkerzeel?

Wij zien enorm veel energieleveranciers in Nederokkerzeel. Dit loopt van Essent tot Luminus, er is gewoon veel te kiezen. In juni 2024 heb je de keuze uit zo’n 25 leveranciers. Deze leveranciers gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke energie-organisaties er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nederokkerzeel is voor jouw situatie? Vul moeiteloos je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een gasstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Nederokkerzeel, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Middels filteren in de tarievenvergelijker zoekt men simpel en snel een energieproduct dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Nederokkerzeel

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Online account

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten maatschappijen en de kosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Nederokkerzeel is Pbe Vlaanderen. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Kampenhout valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iveg. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Nederokkerzeel

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Kampenhout
 • CV Merk: Wolf
 • Aandeel groen: 33,80%
 • Centrale postcode: 1910
 • Mazout verbruik: 1570 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-nederokkerzeel

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Onder andere omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Nederokkerzeel is dat gemiddeld 1575 m3 + 3390 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Dit alles werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Rondom abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Veelal is het voordeliger om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle verkrijgbare energieleveranciers. Van ieder pakket zoek jij voorwaarden over herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Nederokkerzeel, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante leverancier in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.essent.be en ook www.energypeople.be. De nieuwe energie-partij regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Nederokkerzeel


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €310 winst geven. Toch, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Onderstaand check jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bezuinigtip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bezuinigadvies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bezuinigadvies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaaradvies 5: kies voor een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Nederokkerzeel. Zo realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En vaak ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Nederokkerzeel. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk faciliteert je nieuwe gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste maatschappij. Bedrijven als OCTA+, Essent + Eni. Hierna bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jullie betreffende gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de Energiehunter vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Nederokkerzeel vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Nederokkerzeel en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Nederokkerzeel

Veel aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Nederokkerzeel. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Nederokkerzeel vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Kampenhout onderscheiden we diverse activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1910. In deze buurt kan je in toenemende mate extra voordelig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Eneco.