Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nieuwenrode

Zonder problemen energie vergelijken in Nieuwenrode? Via de energievergelijker tref je supersnel alle erkende maatschappijen als o.a. Watz & Poweo. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Nieuwenrode de laagste prijs hanteert. Daarbij verzamel je op energiehunter.be belangrijke informatie over topics zoals maatschappijen en tips om te besparen op energie. Ook geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kapelle-Op-Den-Bos
Netbeheerder Elektra:Sibelgas
Netbeheerder AardgasSibelgas
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire bedrijven in een overzicht
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 410,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Nieuwenrode?

We zien best veel energieleveranciers voorhanden in Nieuwenrode. Van Lampirus tot Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In april 2024 kun je kiezen uit circa 20 aanbieders. Deze aanbieders gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Sibelgas. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas & stroom organisaties actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nieuwenrode is die past bij jouw verbruik? Vul hieronderde eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, energie-organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Is er stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van onze handige vergelijker ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Nieuwenrode, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van selecties maken in de energievergelijker detecteren jullie verrassend eenvoudig een contract dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Nieuwenrode

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas & stroom bedrijven en de energiekosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Nieuwenrode heet Sibelgas. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Kapelle-Op-Den-Bos valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sibelgas. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Nieuwenrode

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Sibelgas
 • Gasregio: Sibelgas
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-nieuwenrode

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de basisinfo. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Nieuwenrode is het gemiddelde verbruik ong. 1555 m3 + 3370 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Normaliter is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle beschikbare energiebedrijven. Van alle contracten tref je data m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Nieuwenrode, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende prijsaanbieding gecheckt? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Onder andere www.lampiris.be en ook www.aspiravi.be. De betreffende energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Nieuwenrode


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €280 opleveren. Maar, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: let op het energielabel
 • Praktisch advies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bespaaradvies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaartip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bezuinigtip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Nieuwenrode. Zo realiseer je de hoogste besparing. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En tevens wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Nieuwenrode. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken verzorgt de nieuwe energieleverancier het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een beschikbare maatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent of Elegant. Tevens selecteer je het moment waarop het contract ingaat. De aanstaande aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van energiehunter.be bekijk je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Nieuwenrode vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Nieuwenrode en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Nieuwenrode

Bijna alle energiemaatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Nieuwenrode. Toch is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groen uit NL”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Nieuwenrode vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Kapelle-Op-Den-Bos zijn er steeds meer plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1880. In deze buurt kan je vaak financieel aantrekkelijk participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Poweo prijzen april 2024.