Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Humbeek

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Humbeek? Aan de hand van de energievergelijker tref je moeiteloos alle verkrijgbare leveranciers als bijv. Engie & Poweo. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Humbeek het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij vind je op deze website belangrijke informatie over topics zoals tarieven van energie * gas en zakelijke energie. Daarbij vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Grimbergen
Netbeheerder Elektra:Sibelgas
Netbeheerder AardgasSibelgas
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bedrijven vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 280,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Humbeek?

Er zijn erg veel energieleveranciers voorhanden in Humbeek. Dat loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag zijn het zo’n 20 maatschappijen. Zij werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Sibelgas. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Weten welke energie-aanbieders actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Humbeek is voor jouw verbruik? Geef eenvoudig jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Bij stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Via onze tarievencheck vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Humbeek, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Via filters in de energievergelijker zoekt men eenvoudig een energiecontract dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Humbeek

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de kosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder gebruikt weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Humbeek heet Sibelgas. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Grimbergen wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sibelgas. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Humbeek

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Grimbergen
 • CV ketel: ACV
 • Groene energie: 33,00%
 • Hoofdpostcode: 1851
 • Mazout consumptie: 3000 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sibelgas
 • Gasregio: Sibelgas
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-humbeek

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In Humbeek ligt dit gemiddeld op 1535 m3 en 3350 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het een goed idee om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle erkende energie aanbieders. Bij alle pakketten bekijk jij data aangaande herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Humbeek, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die past bij jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie leverancier beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de website van het bedrijf. Onder andere www.octaplus.be of natuurlijk www.aspiravi.be. De betreffende aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Humbeek


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €335 bonus betekenen. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters check je vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Tip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Praktisch advies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bespaaradvies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bespaartip 5: korter douchen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Humbeek. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En wellicht krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Humbeek. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elk jaar een concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt de betreffende organisatie de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bijv. Eneco, ENGIE en Eni. Ook bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw gekozen leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Humbeek vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Humbeek en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Humbeek

Een groot deel van de organisaties faciliteren ondertussen groene stroom in Humbeek. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan een filter voor “Groen uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Humbeek vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Grimbergen bestaan er tegenwoordig diverse opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1851. In deze regio kan je steeds vaker zeer betaalbaar participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Woning met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Watz prijzen juni 2024.