Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Steenhuffel

Op je gemak energie vergelijken in Steenhuffel? Middels deze website vind je overzichtelijk alle verkrijgbare energie aanbieders zoals Engie & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Steenhuffel de laagste prijs hanteert. Ook vind je op energiehunter.be belangrijke info over items als energiebelastingen en zakelijke energie. Verder geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Londerzeel
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparingen mogelijk tot wel € 440,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Steenhuffel?

Er zijn erg veel energieleveranciers voorhanden in Steenhuffel. Dat loopt uiteen van Lampirus tot Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 35 aanbieders. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke energieleveranciers in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Steenhuffel voor jou is? Geef direct jouw gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Door middel van onze tarievencheck vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Steenhuffel, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Geholpen door de keuzevakjes in de tarievenvergelijker ontdekken jullie eenvoudig een abonnement dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Steenhuffel

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten bedrijven en de vergoedingen verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder heeft eigen prijsstellingen voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Steenhuffel is Iverlek. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Londerzeel wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Steenhuffel

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Londerzeel
 • Populaire CV: Weishaupt
 • Groene stroom: 32,90%
 • Postcodegebied: 1840
 • Mazout consumptie: 2990 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-steenhuffel

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met de standaard informatie. Onder andere omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Steenhuffel is het gemiddelde verbruik ong. 1530 m3 + 3345 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. De data die je invult werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Omtrent contracten heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het slim om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle grote aanbieders van energie. Van elk pakket zie je info als soort energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Steenhuffel, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire korting tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.lampiris.be en ook www.poweo.be. Jouw nieuwe energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Steenhuffel


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €285 bonus betekenen. Echter, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina bieden wij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Advies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bespaartip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigadvies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Advies 5: korter douchen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Steenhuffel. Zodoende bespaar je het meeste geld. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En vaak krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Steenhuffel. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt de betreffende gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Onder andere OCTA+, ENGIE en ook Trevion. Vervolgens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. De toekomstige energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van onze website tref je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.watz.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Geholpen door lage prijzen en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Steenhuffel vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Steenhuffel en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Steenhuffel

Bijna alle energie aanbieders leveren onderhand groene stroom in Steenhuffel. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven 100% transparant zijn? Selecteer dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Steenhuffel vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Londerzeel zien we vele acties rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1840. In deze regio kan je steeds vaker heel gunstig meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Mega prijzen april 2024.