Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Londerzeel

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Londerzeel? Via energiehunter.be ontdek je overzichtelijk alle erkende energieleveranciers als bijvoorbeeld Luminus & Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Londerzeel voor jou de beste prijs heeft. Daarbij bekijk je via de energievergelijker handige info over topics als bijv. stroomtarieven en vaste of variabele tarieven. Voorts bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Londerzeel
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote providers in een overzicht
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 325,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Londerzeel?

We zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Londerzeel. Dit varieert van Eneco tot een speler als Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 40 aanbieders. Deze energieleveranciers gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Iverlek. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Londerzeel is op dit moment? Vul eenvoudig jouw gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, gas en stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een storing, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Londerzeel, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker achterhaalt men probleemloos een energieproduct dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Londerzeel

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom aanbieders en de energietarieven variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Londerzeel heet Iverlek. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Londerzeel is de netbeheerder van het gas Iverlek. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Londerzeel

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Londerzeel
 • CV Merk: AWB
 • Aandeel duurzaam: 0,251%
 • Centrale postcode: 1840
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2210 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-londerzeel

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Londerzeel is het gemiddelde verbruik ong. 1550 m3 en 3420 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij elk abonnement lees je data met betrekking tot soort stroom/gas, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Londerzeel, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante aanbieder tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de website van de maatschappij. Onder andere www.octaplus.be of natuurlijk www.eneco.be. Jouw toekomstige leverancier regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Londerzeel


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €300 winst geven. Evenwel, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna lees je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: wassen op 30 graden
 • Bespaartip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bespaaradvies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Tip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Advies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Londerzeel. Dan bespaar je het meeste geld. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht is er sprake van een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Londerzeel. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak regelt jouw toekomstige energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en ga voor een nieuwe leverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE + Elegant. Hierna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). De gekozen aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.aspiravi.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Londerzeel vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Londerzeel en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Londerzeel

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Londerzeel. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Gebruik dan de optie “Groene Energie uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Londerzeel vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Londerzeel zijn er nogal wat acties met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1840. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker vrij voordelig participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Antargaz overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente