Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Affligem

Meteen energie vergelijken in Affligem? Met behulp van www.energiehunter.be vind je probleemloos alle bekende energiebedrijven als bijvoorbeeld Essent & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Affligem de scherpste prijs kan bieden. Bovendien check je op onze website bruikbare informatie over thema’s zoals verbruik in de regio en slimme thermostaten. Tevens verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Affligem
Netbeheerder Elektra:Sibelgas
Netbeheerder AardgasSibelgas
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire leverancierseenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 415,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Affligem?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Affligem. Dit loopt van Antargaz tot en met Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 40 bedrijven. Zij nuttigen stuk voor stuk het net van Sibelgas. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke energie-organisaties in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Affligem is die past bij jouw verbruik? Voer eenvoudig jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v de energiehunter ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Affligem, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels selecties in de tarievenvergelijker vinden jullie gemakkelijk een overeenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Affligem

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen februari 2024)

De voorwaarden van organisaties en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Affligem heet Sibelgas. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Affligem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sibelgas. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Affligem

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Affligem
 • Populaire CV: Vaillant
 • Groene stroom: 0,247%
 • Postcodegebied: 1790
 • Verbruik Mazout: 2170 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sibelgas
 • Gasregio: Sibelgas
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-affligem

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de basisinformatie. Onder andere gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Affligem is dit gemiddeld zo’n 1530 m3 en 3400 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Deze details hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent contractduur kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Dikwijls is het slim om ieder jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle grote aanbieders + contracten. Bij elk pakket lees jij info met betrekking tot type stroom/gas, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Affligem, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire prijsaanbieding tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.lampiris.be + www.comfortenergy.be. De gekozen maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Affligem


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €385 winst geven. Maar, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina lees je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigadvies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bespaartip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Advies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Praktische tip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Affligem. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen switchen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En eventueel is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld is het principe: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Affligem. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden zo’n scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verzorgt je nieuwe aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een nieuwe energiemaatschappij. Denk aan OCTA+, Essent + ZENO. Ook beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). De aankomende energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van deze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Affligem vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Affligem en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Affligem

Het gros van de bedrijven ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Affligem. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Affligem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Affligem zien we verscheidene initiatievenmet een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1790. In de regio kan je vaak tegen een gunstig tarief bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bezoek ook Lampirus overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente