Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hekelgem

Direct energie vergelijken in Hekelgem? Met behulp van de Energiehunter vind je moeiteloos alle erkende energie aanbieders als Luminus en Antargaz. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Hekelgem de scherpste prijs kan bieden. Ook vind je via onze vergelijker handige informatie over thema’s als bijv. stroomtarieven en verschillende contracttypes. Daarbij geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Affligem
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,37
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle energiebedrijvenonder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 265,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Hekelgem?

We zien enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Hekelgem. Dat loopt van Lampirus tot een speler als Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 20 energieleveranciers. Deze werken allemaal op basis van de infrastructuur van Intergem. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hekelgem is op dit moment? Vul hieronderde eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas & stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de vergelijkingstool vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Hekelgem, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van selecties in onze vergelijker bekijkt men moeiteloos een product dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Hekelgem

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van gas en stroom leveranciers en de tarieven variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Hekelgem is Intergem. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Affligem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Intergem. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Hekelgem

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Affligem
 • Populair merk: Nibe
 • Aandeel duurzaam: 32,20%
 • Hoofdpostcode: 1790
 • Mazout verbruik: 2920 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,37
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-hekelgem

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Start met je contactgegevens. Dit gaat over samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Hekelgem ligt dat gemiddeld op circa 1495 m3 en 3310 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Deze aspecten hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracten kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle erkende energiebedrijven. Van elk abonnement bekijk jij informatie als herkomst energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Hekelgem, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante korting in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de pagina van het energiebedrijf. Zoals www.luminus.be en ook www.aspiravi.be. De gekozen energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Hekelgem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €310 bonus betekenen. Maar, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Via de energiehunter check je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: draai geen halve wasjes
 • Praktisch advies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaartip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Praktisch advies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Hekelgem. Zodoende is de besparing het grootst. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Veelal worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Hekelgem. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert de aankomende gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste of voordeligste energieleverancier. Bedrijven als Eneco, Essent en Comfort Energy. Daarna selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jouw nieuwe gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van deze website ontdek je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Hekelgem vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Hekelgem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Hekelgem

Een aanzienlijk deel van de leveranciers ondersteunen op dit moment groene stroom in Hekelgem. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Neem dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Hekelgem vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Affligem bestaan er tegenwoordig nogal wat opdrachten met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1790. In deze omgeving kan je soms zeer betaalbaar bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Poweo prijzen.