Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Strijtem

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Strijtem? Door gebruik te maken van onze vergelijker vergelijk je eenvoudig alle interessante energiebedrijven als bijvoorbeeld OCTA+ & Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Strijtem het goedkoopste contract aanbiedt. Ook bekijk je via de Energiehunter bruikbare info over zaken als bijvoorbeeld energieproblemen en verschillende contracttypes. Voorts komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Roosdaal
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,365
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke organisaties eenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 475,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Strijtem?

Wij zien best veel energieleveranciers in Strijtem. Dat loopt van Poweo tot bijvoorbeeld Mega, er is gewoon veel te kiezen. In juli 2024 is het aanbod ongeveer 20 aanbieders. Deze maatschappijen gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Iverlek. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Strijtem is in juli 2024? Geef moeiteloos jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, energiebedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze prijzencheck check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Strijtem, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! D.m.v filteren in onze vergelijker check jij moeiteloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Strijtem

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Online inzicht in verbruik
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De condities van leveranciers en de tarieven verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Strijtem heet Iverlek. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Roosdaal wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Strijtem

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Roosdaal
 • Populaire CV: Faber
 • Aandeel groen: 31,70%
 • Postcodegebied: 1760
 • Mazout consumptie: 2870 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,365
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-strijtem

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dit gaat over grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Strijtem is dat gemiddeld 1470 m3 & 3500 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze details werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Omtrent contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een lijst met alle erkende aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen zie jij data m.b.t. soort stroom/gas, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Strijtem, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire korting gespot? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.engie.be en www.eni.com. De door jou gekozen aanbieder zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Strijtem


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €285 besparen. Daartegenover, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Onderstaand tref je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bespaaradvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Praktische tip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Advies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Strijtem. In dat geval bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En soms krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Strijtem. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de gekozen aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste partij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en ook Poweo. Tevens kies je het moment waarop het contract ingaat. De nieuwe gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van onze vergelijker achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Strijtem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Strijtem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Strijtem

Bijna alle leveranciers bieden ondertussen groene stroom in Strijtem. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene energie heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Strijtem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Roosdaal zien we nogal wat opdrachten met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1760. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker met financiële bonussen participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Installeren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Mega prijzen.