Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Martens-Lennik

Eenvoudig energie vergelijken in Sint-Martens-Lennik? Met behulp van deze website vind je gemakkelijk alle interessante energie aanbieders. Je kunt denken aan Essent & Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Sint-Martens-Lennik voor jou de beste prijs heeft. Bovendien bekijk je op deze pagina belangrijke informatie over items als bijv. stroomtarieven en zakelijke energie. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lennik
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke providers naast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 420,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Sint-Martens-Lennik?

Er zijn flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Sint-Martens-Lennik. Dit loopt van Engie tot aan Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag tellen we ruim 35 maatschappijen. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Iverlek. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Martens-Lennik is die past bij jouw verbruik? Geef direct je persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Toch, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een gasstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van onze handige vergelijker tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Sint-Martens-Lennik, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door de keuzevakjes in de tool vind jij moeiteloos een overeenkomst dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint-Martens-Lennik

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de tarieven zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er veel netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder rekent zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Sint-Martens-Lennik is Iverlek. De tarieven van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Lennik wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Sint-Martens-Lennik

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Lennik
 • CV ketel: AWB
 • Groene energie: 31,10%
 • Hoofdpostcode: 1750
 • Verbruik stookolie: 2810 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-sint-martens-lennik

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Sint-Martens-Lennik is dit gemiddeld zo’n 1440 m3 en 3470 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren hebben effect op de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Inzake abonnementen kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het gunstiger om jaarlijks een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een opsomming met alle mogelijke energiebedrijven. Van ieder abonnement check je specificaties m.b.t. type energie, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Sint-Martens-Lennik, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante leverancier gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de leverancier. Dit kan zijn www.engie.be of www.zeno.be. Jouw toekomstige energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Sint-Martens-Lennik


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €360 opleveren. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter bieden wij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Advies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bezuinigtip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Advies 4: de gevels isoleren.
 • Praktisch advies 5: Benut de pompschakelaar

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Sint-Martens-Lennik. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Vaak worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Sint-Martens-Lennik. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw aanstaande energie-aanbieder de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem een nieuwe energieaanbieder. Bedrijven als Luminus, Essent en ook Comfort Energy. Bij de volgende stap bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je aankomende aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Via de energievergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.comfortenergy.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lage prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Sint-Martens-Lennik vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Sint-Martens-Lennik en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Sint-Martens-Lennik

Het merendeel van de leveranciers ondersteunen momenteel groene stroom in Sint-Martens-Lennik. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Sint-Martens-Lennik vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Lennik bestaan er tegenwoordig steeds meer plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1750. In deze plaats kan je soms met financiële bonussen participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Integreren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Antargaz duurzame energie.