Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wambeek

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Wambeek? Via de energievergelijker vergelijk je gemakkelijk alle relevante maatschappijen. Voorbeelden zijn Mega en Lampirus. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Wambeek de scherpste prijs kan bieden. Bovendien tref je via de energievergelijker praktische informatie over items als bijv. tarieven van energie * gas en salderen. Verder vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ternat
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende providers gemakkelijk vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 375,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Wambeek?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Wambeek. Dit varieert van Engie tot aan OCTA+, de keuze is enorm. Tegenwoordig tellen we ruim 30 aanbieders. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wambeek is op dit moment? Vul hieronderde benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas & stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Met behulp van de energievergelijker ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Wambeek, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v de keuzevakjes in de tarievenvergelijker check jij simpel en snel een overeenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Wambeek

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom maatschappijen en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat netbeheerders actief zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Wambeek heet Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Ternat is de aardgas netbeheerder Iverlek. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Wambeek

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Ternat
 • CV Merk: Remeha
 • Aandeel groen: 30,60%
 • Postcodegebied: 1741
 • Mazout verbruik: 2760 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-wambeek

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Onder andere grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Wambeek bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1415 m3 + 3445 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Wat betreft prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin loont het om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle grote energieleveranciers. Van ieder abonnement bekijk jij specificaties m.b.t. type stroom/gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Wambeek, en de welkomstkorting. Kies de partij die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede kortingsactie tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en www.energypeople.be. De nieuwe aanbieder regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Wambeek


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €350 voordeel geven. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand tref jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bespaartip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bezuinigadvies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Advies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Praktisch advies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Wambeek. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt in de basis: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Wambeek. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de aanstaande maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste maatschappij. Bedrijven als OCTA+, Lampiris en ook Wase Wind. Ook neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jullie geselecteerde aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lage prijzen en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Wambeek vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Wambeek en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Wambeek

Het merendeel van de leveranciers leveren ondertussen groene stroom in Wambeek. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Ga dan voor de selectie “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Wambeek vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Ternat zien we allerlei opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1741. In deze omgeving kan je in toenemende mate extra voordelig bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler voor warm water
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Watz duurzame energie.