Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bekkerzeel

Direct energie vergelijken in Bekkerzeel? Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je eenvoudig alle interessante energiebedrijven. Voorbeelden zijn Luminus & Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Bekkerzeel de beste deal heeft! Verder tref je op deze website waardevolle info over zaken als de netbeheerder en info over duurzame energie. Ook vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Asse
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenvergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar tot wel € 355,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Bekkerzeel?

Wij zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Bekkerzeel. Van Lampirus tot aan OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag tellen we ruim 35 aanbieders. Deze maken allemaal gebruik van de leidingen van Iverlek. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bekkerzeel is voor jouw situatie? Voer hieronderde gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een storing, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Door middel van de energietarievenvergelijker achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Bekkerzeel, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Met behulp van keuzes in de tool bekijk jij zonder problemen een contract dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Bekkerzeel

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de tarieven zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net diensten leveren. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor transport. De netbeheerder van stroom in Bekkerzeel betreft Iverlek. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Asse valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Bekkerzeel

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Asse
 • Populair merk: Atag
 • Groene stroom: 30,10%
 • Centrale postcode: 1730
 • Mazout consumptie: 2710 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-bekkerzeel

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Begin met de basisinformatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Bekkerzeel is het gemiddelde verbruik ong. 1595 m3 en 3420 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze aspecten beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Door de bank genomen is het verstandig om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle grote energiebedrijven. Van ieder pakket vind jij voorwaarden met betrekking tot type stroom/gas, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Bekkerzeel, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die past bij de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire kortingsactie tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en www.comfortenergy.be. De gekozen energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Bekkerzeel


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €305 winst geven. Daartegenover, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand lees jij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: gebruik niet de standby modus
 • Tip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Advies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bespaaradvies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Bekkerzeel. Op die manier ben je het voordeligst uit. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Bekkerzeel. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang jij ieder jaar een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw toekomstige gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de voordeligste aanbieder. Bijv. Eneco, Essent of natuurlijk Watz. Bij de volgende stap neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. De aanstaande gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van de Energiehunter tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij goedkope prijzen en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Bekkerzeel vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Bekkerzeel en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Bekkerzeel

Een aanzienlijk deel van de organisaties ondersteunen onderhand groene stroom in Bekkerzeel. Echter kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Bekkerzeel vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Asse bestaan er diverse projectenmet een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1730. In deze buurt kan je soms extra voordelig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Essent duurzame energie.