Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Schepdaal

Snel energie vergelijken in Schepdaal? Middels de Energiehunter vind je probleemloos alle erkende leveranciers als bijvoorbeeld Mega en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Schepdaal voor jou de beste prijs heeft. Tevens vind je via onze vergelijker praktische informatie over zaken als o.a. wat een geschikt overstapmoment is en concrete energiebespaartips. Ook komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dilbeek
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparing loopt op tot € 415,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Schepdaal?

Wij zien nogal wat energieleveranciers in Schepdaal. Dit varieert van Antargaz tot en met Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags tellen we ruim 20 energie aanbieders. Deze werken allemaal op basis van het netwerk van Iverlek. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schepdaal is op dit moment? Geef vlug jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Dankzij de energiehunter tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Schepdaal, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Via selecties in de energievergelijker detecteer je zonder problemen een abonnement dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Schepdaal

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energie-organisaties en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders van het net actief zijn. Iedere netbeheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Schepdaal betreft Iverlek. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Dilbeek valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iverlek. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Schepdaal

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Dilbeek
 • CV ketel: ACV
 • Aandeel duurzaam: 30,00%
 • Postcodegebied: 1703
 • Gem. mazout: 2700 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-schepdaal

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je contactgegevens. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Schepdaal bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1590 m3 plus 3415 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Gewoonlijk kan het uit om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij ieder abonnement bekijk je informatie m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Schepdaal, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige kortingsactie tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van het energiebedrijf. Denk aan www.octaplus.be of www.comfortenergy.be. De betreffende energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Schepdaal


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €380 opleveren. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter lees je 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Advies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Advies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bespaaradvies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Schepdaal. Dan ben je het voordeligst uit. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Vaak kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Schepdaal. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak regelt jouw aanstaande gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de beste maatschappij. Bijv. Eneco, Essent of natuurlijk Aspiravi. Hierna bespreek je de ingangsdatum (start levering). De aanstaande leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door www.energiehunter.be vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.energypeople.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Met behulp van lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Schepdaal vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Schepdaal en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Schepdaal

Het gros van de energiemaatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Schepdaal. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Gebruik dan de selectie “Groen uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Schepdaal vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Dilbeek onderscheiden we diverse acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1703. In deze plaats kan je in toenemende mate vrij voordelig deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler plaatsen
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Engie duurzame energie.