Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Martens-Bodegem

Op je gemak energie vergelijken in Sint-Martens-Bodegem? Door gebruik te maken van de energievergelijker check je supersnel alle erkende leveranciers als o.a. Essent & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Sint-Martens-Bodegem de beste deal heeft! Daarbij verzamel je op deze website praktische info over zaken als bijvoorbeeld energieproblemen en zakelijke energie. Daarbij vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dilbeek
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 500,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Sint-Martens-Bodegem?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in Sint-Martens-Bodegem. Van Essent tot bijvoorbeeld Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 25 organisaties. Zij werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Iverlek. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom aanbieders je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Martens-Bodegem is in juni 2024? Voer moeiteloos jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een storing, dan wil je dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze prijzencheck ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Sint-Martens-Bodegem, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van filters in onze vergelijker bekijk je eenvoudig een product dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Sint-Martens-Bodegem

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Duidelijke website

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van leveranciers en de vergoedingen zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er veel beheerders service verlenen. Elke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Sint-Martens-Bodegem is Iverlek. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Dilbeek is de aardgas netbeheerder Iverlek. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Sint-Martens-Bodegem

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Dilbeek
 • CV Merk: Rendamax
 • Aandeel groen: 29,60%
 • Hoofdpostcode: 1700
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2660 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-sint-martens-bodegem

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dit zijn de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Sint-Martens-Bodegem is het gemiddelde verbruik ong. 1570 m3 + 3395 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Dit alles hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Ten opzichte van looptijd kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het gunstiger om ieder jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van elk abonnement vind jij voorwaarden als soort stroom/gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Sint-Martens-Bodegem, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een interessante aanbieding in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Onder andere www.lampiris.be of www.comfortenergy.be. De door jou gekozen energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Sint-Martens-Bodegem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €265 korting realiseren. Echter, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder tref jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: neem een waterbespaarder
 • Advies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bezuinigadvies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Praktisch advies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Praktisch advies 5: korter douchen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Sint-Martens-Bodegem. Op die manier is de besparing het grootst. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En misschien wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Sint-Martens-Bodegem. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verwerkt jouw geselecteerde energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste partij. Onder andere OCTA+, ENGIE of natuurlijk ZENO. Ook bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jullie aankomende gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Via de energievergelijker achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eni.com, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Sint-Martens-Bodegem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Sint-Martens-Bodegem en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Sint-Martens-Bodegem

Bijna alle bedrijven ondersteunen inmiddels groene stroom in Sint-Martens-Bodegem. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Sint-Martens-Bodegem vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Dilbeek bestaan er vele plannen rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1700. In deze omgeving kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Comfort Energy vergelijken.