Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Huizingen

Zonder problemen energie vergelijken in Huizingen? Aan de hand van onze vergelijker tref je eenvoudig alle verkrijgbare bedrijven als Luminus & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Huizingen de beste deal heeft! Daarbij verzamel je via onze vergelijker uitgebreide info over thema’s zoals verschillende gasregio’s en duurzame verwarmingsbronnen. Ook vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beersel
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende providers naast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 410,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Huizingen?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in Huizingen. Dat gaat van Essent tot bijvoorbeeld Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 25 providers. Deze lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Iverlek. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke bedrijven mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Huizingen is voor jouw verbruik? Voer gemakkelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas & stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van onze tarievencheck vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Huizingen, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij jouw input in de energievergelijker achterhaal jij moeiteloos een energiecontract dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Huizingen

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Meerdere contracten

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

De producten van maatschappijen en de prijzen variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Huizingen is Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Beersel valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Huizingen

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Beersel
 • Populair merk: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 29,00%
 • Postcode: 1654
 • Aantal mazout liters: 2600 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-huizingen

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met de standaard informatie. Onder andere omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Huizingen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1540 m3 + 3365 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Al deze zaken hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Met betrekking tot contractduur heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. In de regel is het gunstiger om eens per jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle interessante energieleveranciers. Bij elk pakket zie jij data zoals soort energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Huizingen, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele korting beschikbaar? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de maatschappij. Zoals www.engie.be of natuurlijk www.eneco.be. De gekozen aanbieder regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Huizingen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €310 besparen. Daarentegen, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand check je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Advies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Tip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bezuinigadvies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bespaartip 5: zet de verwarming een graadje lager

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Huizingen. Zodanig ben je het voordeligst uit. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld werkt het zo: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Huizingen. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal regelt de aanstaande energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de voordeligste partij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE + Poweo. Daarna kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw geselecteerde leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels de Energiehunter achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.watz.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lage kosten en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Huizingen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Huizingen en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Huizingen

De meeste energiemaatschappijen ondersteunen op dit moment groene stroom in Huizingen. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Neem dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Huizingen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Beersel zien we nogal wat stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1654. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer met financiële bonussen meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Eneco vergelijken.