Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Alsemberg

Snel online energie vergelijken in Alsemberg? Geholpen door de Energiehunter tref je moeiteloos alle erkende aanbieders zoals OCTA+ en Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Alsemberg de beste deal heeft! Tevens bekijk je via onze vergelijker handige informatie over onderwerpen als verschillende aanbieders en info over een energieneutrale woning. Verder komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beersel
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 280,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Alsemberg?

We zien steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Alsemberg. Dat loopt uiteen van Lampirus tot bijvoorbeeld Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 30 organisaties. Deze energieleveranciers gebruiken allen het netwerk van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke energie-organisaties je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Alsemberg is op dit moment? Voer hierna jouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de energiehunter achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Alsemberg, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Middels filters in de energievergelijker zoek jij eenvoudig een energiecontract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Alsemberg

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas en stroom aanbieders en de vergoedingen zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Alsemberg heet Iverlek. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Beersel is de huidige netbeheerder van het aardgas Iverlek. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Alsemberg

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Beersel
 • Populair merk: Fasto
 • Aandeel groen: 28,80%
 • Postcodegebied: 1652
 • Mazout consumptie: 2580 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-alsemberg

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste jouw basisgegevens. Dit gaat over omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Alsemberg is het gemiddelde verbruik ong. 1530 m3 + 3355 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Ten opzichte van prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het voordeliger om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle interessante aanbieders + contracten. Van ieder abonnement bekijk jij specificaties met betrekking tot soort stroom/gas, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Alsemberg, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire korting tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de energiemaatschappij. Zoals www.lampiris.be of natuurlijk www.trevion.be. Jouw aanstaande energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Alsemberg


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €265 besparen. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina check jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bezuinigtip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bespaaradvies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bezuinigadvies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Alsemberg. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En vaak is er sprake van een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Alsemberg. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt jouw betreffende energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste energieaanbieder. Zoals OCTA+, ENGIE en Watz. Daarnaast selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Je gekozen organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Dankzij onze vergelijker check je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.poweo.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lage kosten en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Alsemberg vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Alsemberg en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Alsemberg

Tal van bedrijven faciliteren ondertussen groene stroom in Alsemberg. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer dan de optie “Groene stroom uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Alsemberg vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Beersel zien we nogal wat stappen met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1652. In deze buurt kan je soms extra voordelig deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler voor warm water
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Lees de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Engie vergelijken.