Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oudenaken

Snel online energie vergelijken in Oudenaken? Door gebruik te maken van deze website tref je overzichtelijk alle verkrijgbare maatschappijen als o.a. Watz en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Oudenaken voor jou de beste prijs heeft. Voorts vind je via de Energiehunter handige informatie over items als wat een geschikt overstapmoment is en verschillende contracttypes. Tevens vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Pieters-Leeuw
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende leveranciersin een overzicht
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 375,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Oudenaken?

Wij zien steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Oudenaken. Dat loopt uiteen van Poweo tot aan Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags zijn het zo’n 20 energie aanbieders. Deze aanbieders lopen allemaal via de infrastructuur van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke aanbieders mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oudenaken voor jou is? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, energieleveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een gasstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van de energiehunter vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Oudenaken, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van selecties in de tarievenvergelijker checkt men probleemloos een energiecontract dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Oudenaken

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De producten van gas & stroom organisaties en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Oudenaken betreft Iverlek. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Sint-Pieters-Leeuw is de aardgas netbeheerder Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Oudenaken

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-oudenaken

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Oudenaken gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1505 m3 + 3330 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Rondom contracten kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het verstandig om ieder jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle interessante energieleveranciers. Van elk contract zoek jij details zoals herkomst energie, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Oudenaken, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die rijmt met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een passende kortingsactie tussen de resultaten? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de website van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en www.trevion.be. De door jou gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Oudenaken


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €295 voordeel geven. Evenwel, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be tref jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: led-lampen gebruiken
 • Tip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Advies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Tip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bezuinigtip 5: switch van energiemaatschappij

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Oudenaken. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En vaak wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Oudenaken. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de gekozen gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE en ook Wase Wind. Daarna beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aanstaande energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Geholpen door energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.belpower.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lage kosten en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Oudenaken vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Oudenaken en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Oudenaken

Een aanzienlijk deel van de bedrijven verschaffen momenteel groene stroom in Oudenaken. Op dit front is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Oudenaken vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Sint-Pieters-Leeuw zien we diverse stappen rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1600. In deze regio kan je in toenemende mate vrij voordelig meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen installeren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Lampirus diensten.