Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Pieters-Kapelle

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Sint-Pieters-Kapelle? Aan de hand van www.energiehunter.be check je supersnel alle interessante leveranciers als bijv. OCTA+ en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Sint-Pieters-Kapelle voor jou de beste prijs heeft. Tevens tref je op onze website waardevolle info over thema’s zoals de overstapservice en info over een energieneutrale woning. Verder geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Herne
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersbij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 485,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Sint-Pieters-Kapelle?

Wij zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Sint-Pieters-Kapelle. Van Antargaz tot Luminus, de keuze is enorm. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 30 leveranciers. Zij werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Pbe Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas & stroom maatschappijen mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Pieters-Kapelle is in mei 2024? Voer snel de privé gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas en stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een storing, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk ook naar service. Uiteindelijk zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door de energiehunter bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Sint-Pieters-Kapelle, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Middels selecties in de Energiehunter bekijkt men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Sint-Pieters-Kapelle

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van maatschappijen en de kosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder rekent eigen prijsstrategieën voor transport. De netbeheerder van stroom in Sint-Pieters-Kapelle betreft Pbe Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Herne is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Sint-Pieters-Kapelle

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Herne
 • Populair merk: Agpo
 • Aandeel groen: 28,00%
 • Centrale postcode: 1541
 • Gem. mazout: 2500 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-sint-pieters-kapelle

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je contactgegevens. Dat betreft de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Sint-Pieters-Kapelle ligt dit gemiddeld op 1490 m3 + 3315 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracten kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Vaak is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle populaire leveranciers en contracten. Bij elk contract achterhaal jij gegevens als herkomst energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Sint-Pieters-Kapelle, en de eventuele korting. Kies de leverancier die klopt met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire kortingsactie gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van het bedrijf. Onder andere www.energie2030.be of natuurlijk www.trevion.be. De betreffende aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Sint-Pieters-Kapelle


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €255 besparen. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be vind je 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: let op het energielabel
 • Bezuinigadvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bezuinigtip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Advies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Tip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: maak een sport van het overstappen in Sint-Pieters-Kapelle. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Maar, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Sint-Pieters-Kapelle. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt de geselecteerde gas en stroom leverancier de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en kies een beschikbare energieaanbieder. Bijv. OCTA+, Essent en Ebem. Ook beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je geselecteerde energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van de energievergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Geholpen door voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Sint-Pieters-Kapelle vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Sint-Pieters-Kapelle en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Sint-Pieters-Kapelle

Een groot deel van de aanbieders ondersteunen inmiddels groene stroom in Sint-Pieters-Kapelle. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Sint-Pieters-Kapelle vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Herne bestaan er tegenwoordig vele plannen volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1541. Als inwoner van deze plaats kan je soms heel gunstig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Luminus diensten.