Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Herfelingen

Op je gemak energie vergelijken in Herfelingen? Dankzij de energievergelijker ontdek je eenvoudig alle bekende energieleveranciers als o.a. Essent & Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Herfelingen de laagste prijs hanteert. Bovendien tref je op energiehunter.be waardevolle informatie over items zoals de overstapservice en info over de enkele of dubbele meter. Tevens bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Herne
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenvergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 460,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Herfelingen?

Wij zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Herfelingen. Van Antargaz tot aanbieders zoals Mega, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment is het aanbod ongeveer 30 organisaties. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Pbe Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom organisaties mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Herfelingen is voor jouw situatie? Geef moeiteloos jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Middels onze prijzencheck check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Herfelingen, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Via selecties in de prijzenvergelijker ontdekt men simpel en snel een contract dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Herfelingen

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Herfelingen heet Pbe Vlaanderen. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Herne wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Herfelingen

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Herne
 • CV ketel: Bosch
 • Aandeel duurzaam: 27,90%
 • Postcode: 1540
 • Aantal mazout liters: 2490 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-herfelingen

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit zijn de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Herfelingen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1485 m3 en 3310 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende abonnementen kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. In de regel kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is een lijst met alle beschikbare energie aanbieders. Van elk contract tref je data m.b.t. type stroom/gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Herfelingen, en de welkomstbonus. Kies de partij die past bij jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante prijsaanbieding gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de energiemaatschappij. Zoals www.essent.be en www.eneco.be. De betreffende aanbieder zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Herfelingen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €305 winst geven. Evenwel, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder profiteer je van 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bezuinigtip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bespaartip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Tip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: repareer je kraan als deze lekt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Herfelingen. Zo is de besparing het grootst. Toch, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En eventueel krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld werkt het zo: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Herfelingen. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard regelt de betreffende gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste of meest populaire partij. Zoals Luminus, Lampiris en Ecopower. Daarnaast kies je de aansluitdatum (moment van leveren). De aankomende maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Herfelingen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Herfelingen en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Herfelingen

Een groot deel van de bedrijven bieden inmiddels groene stroom in Herfelingen. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties een groen beleid hanteren? Gebruik dan de selectie “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Herfelingen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Herne zien we vele plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1540. In deze buurt kan je vaak extra voordelig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook OCTA+ diensten.