Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Marbais

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Marbais? Door gebruik te maken van onze website ontdek je supersnel alle grote aanbieders als bijv. Engie & Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Marbais de beste deal heeft! Tevens check je via de energievergelijker praktische info over onderwerpen als bijvoorbeeld energieaansluitingen en verschillende contracttypes. Voorts vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Villers-La-Ville
Netbeheerder Elektra:Pbe Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar tot wel € 455,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Marbais?

We zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Marbais. Dit varieert van Eneco tot en met OCTA+, de keuze is enorm. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 35 providers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Pbe Wallonie. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Marbais is? Geef vlug de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap meteen over. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, gas en stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een storing, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Met behulp van de energiehunter bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Marbais, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door selecties maken in de tarievenvergelijker zoekt men gemakkelijk een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Marbais

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas en stroom maatschappijen en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Marbais is Pbe Wallonie. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Villers-La-Ville is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Marbais

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Pbe Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-marbais

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In Marbais is het gemiddelde verbruik ong. 1455 m3 + 3495 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze aspecten beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van prijs zekerheden kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij alle abonnementen tref je specificaties aangaande type energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Marbais, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die matcht met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte aanbieder tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van het bedrijf. Dit kan zijn www.essent.be of www.comfortenergy.be. De nieuwe energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Marbais


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €365 rendement bieden. Daartegenover, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter lees je 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: kouder douchen
 • Bespaartip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Praktische tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Praktisch advies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bezuinigtip 5: zet de verwarming een graadje lager

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Marbais. Zo bespaar je het meeste geld. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En soms beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt hanteren we: contracten voor een langere periode zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Marbais. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang jij elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw aankomende gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een beschikbare energieleverancier. Onder andere Luminus, ENGIE en ZENO. Ook bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jouw betreffende maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door www.energiehunter.be ontdek je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lage kosten en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Marbais vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Marbais en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Marbais

Een aanzienlijk deel van de organisaties leveren onderwijl groene stroom in Marbais. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Marbais vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Villers-La-Ville zien we allerlei plannen met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1495. In deze buurt kan je wellicht vrij voordelig meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Waals Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Elegant energie.