Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Glabais

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Glabais? Door gebruik te maken van deze website check je snel en simpel alle grote leveranciers als bijvoorbeeld Essent & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Glabais de laagste prijs hanteert. Daarbij vind je op deze website nuttige info info over zaken zoals gastarieven en uitleg over jouw energierekening. Ook geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Genappe
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote providers naast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 340,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Glabais?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Glabais. Dat gaat van Lampirus tot aanbieders zoals Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 40 energie aanbieders. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Sedilec. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas & stroom organisaties actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Glabais is voor jouw situatie? Geef snel de gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Middels onze handige vergelijker vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Glabais, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door keuzes in onze vergelijker detecteer je gemakkelijk een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Glabais

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Blog met handige bespaartips
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van leveranciers en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Elke beheerder heeft weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Glabais heet Sedilec. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Genappe valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Sedilec. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Glabais

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Genappe
 • Populaire CV: Sime
 • Groene stroom: 26,70%
 • Hoofdpostcode: 1473
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2370 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-glabais

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Glabais is dat gemiddeld 1425 m3 en 3465 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls loont het om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij alle pakketten vind je informatie aangaande type energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Glabais, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die matcht met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie actie beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.luminus.be of natuurlijk www.trevion.be. De door jou gekozen leverancier zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Glabais


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €355 winst geven. Desondanks, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder vind jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaartip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bespaartip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Tip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten geven als tip: maak een sport van het overstappen in Glabais. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap is het principe: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Glabais. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt je nieuwe energiemaatschappij de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies de voordeligste maatschappij. Onder andere Eneco, ENGIE en Energy People. Bij de volgende stap kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw geselecteerde energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels onze vergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eneco.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Glabais vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Glabais en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Glabais

Het gros van de energie aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Glabais. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat leveranciers een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Glabais vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Genappe zien we vele plannen binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1473. In deze regio kan je in toenemende mate met financiële bonussen meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Waals Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Check de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van OCTA+ energie.