Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Genappe

Snel energie vergelijken in Genappe? Via energiehunter.be vergelijk je gemakkelijk alle bekende energie aanbieders als Engie en Comfort Energy. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Genappe het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast check je op onze website handige info over thema’s als o.a. verschillende aanbieders en vaste of variabele tarieven. Tevens bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Genappe
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,430
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenvergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparingen mogelijk tot wel € 315,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Genappe?

Wij zien erg veel energieleveranciers in Genappe. Dat loopt van Lampirus tot en met Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In maart 2024 moet je een keuze maken uit ruim 40 aanbieders. Deze maatschappijen gebruiken allen het net van Sedilec. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Genappe is op dit moment? Vul hierna de privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Middels onze energie bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Genappe, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. D.m.v jouw input in onze vergelijker zoekt men moeiteloos een product dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Genappe

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van energie-aanbieders en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er verschillende beheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Genappe is Sedilec. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Genappe valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sedilec. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Genappe

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Genappe
 • Populaire CV: Baxi
 • Aandeel duurzaam: 0,222%
 • Centrale postcode: 1470
 • Mazout consumptie: 1920 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,430
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-genappe

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met de basisinfo. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Genappe is het gemiddelde verbruik ong. 1405 m3 en nog eens 3490 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Meestal loont het om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle populaire energieleveranciers. Bij alle abonnementen zoek jij specificaties m.b.t. type energie, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Genappe, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede aanbieder tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.energie2030.be of www.ebem.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Genappe


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €305 bonus betekenen. Desalniettemin, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Hierna tref je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: apparaten uitschakelen
 • Praktische tip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Praktische tip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Praktisch advies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bezuinigadvies 5: korter douchen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Genappe. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland geldt: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Genappe. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg jij ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal regelt je geselecteerde leverancier de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris + Antargaz. Daarna bepaal je de ingangsdatum (start levering). De geselecteerde gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van deze website ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.belpower.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door lage prijzen en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Genappe vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Genappe en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Genappe

Het merendeel van de aanbieders faciliteren ondertussen groene stroom in Genappe. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven 100% transparant zijn? Selecteer dan het filter “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Genappe vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Genappe zien we allerlei opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1470. In de regio kan je soms zeer betaalbaar meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Waals Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Watz abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente