Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mont-Saint-Guibert

Snel energie vergelijken in Mont-Saint-Guibert? Aan de hand van onze vergelijker tref je probleemloos alle interessante energieleveranciers als bijv. Watz & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Mont-Saint-Guibert de beste deal heeft! Bovendien check je op deze pagina praktische informatie over thema’s als bijv. energieproblemen en salderen. Ook geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mont-Saint-Guibert
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven naast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 315,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Mont-Saint-Guibert?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in Mont-Saint-Guibert. Van Lampirus tot een speler als Mega, de keuze is enorm. In maart 2024 kan je kiezen uit om en nabij 25 organisaties. Deze leveranciers lopen allemaal via het netwerk van Sedilec. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom bedrijven je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mont-Saint-Guibert is voor jouw situatie? Vul snel jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een storing, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Via de energiehunter check je rap de goedkoopste energieleverancier van Mont-Saint-Guibert, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Dankzij de keuzevakjes in de Energiehunter zoek je gemakkelijk een energieovereenkomst dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Mont-Saint-Guibert

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas en stroom maatschappijen en de prijzen zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport. De netbeheerder van stroom in Mont-Saint-Guibert heet Sedilec. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Mont-Saint-Guibert is de huidige netbeheerder van het aardgas Sedilec. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Mont-Saint-Guibert

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-mont-saint-guibert

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Mont-Saint-Guibert is dit gemiddeld zo’n 1585 m3 + 3465 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. De data die je invult bepalen de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Aangaande prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Normaal loont het om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement achterhaal je informatie aangaande type stroom/gas, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Mont-Saint-Guibert, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een goede korting beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Onder andere www.essent.be of natuurlijk www.zeno.be. De betreffende aanbieder regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Mont-Saint-Guibert


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €275 opleveren. Desondanks, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand vind je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: draai geen halve wasjes
 • Bespaartip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bespaartip 3: dekens op de bank leggen.
 • Praktisch advies 4: het dak isoleren.
 • Praktische tip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Mont-Saint-Guibert. Zodanig bespaar je het meeste geld. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland werkt het zo: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Mont-Saint-Guibert. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg je elk jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verzorgt de toekomstige gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een nieuwe energieaanbieder. Bedrijven als Luminus, Lampiris of Watz. Vervolgens bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Je geselecteerde gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.be bekijk je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lagere tarieven en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Mont-Saint-Guibert vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Mont-Saint-Guibert en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Mont-Saint-Guibert

Bijna alle organisaties verschaffen vandaag de dag groene stroom in Mont-Saint-Guibert. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat organisaties een groen beleid hanteren? Selecteer dan een filter voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Mont-Saint-Guibert vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Mont-Saint-Guibert onderscheiden we meerdere opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1435. In de regio kan je in toenemende mate met financiële bonussen bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Waals Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Integreren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Essent abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente