Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hévillers

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Hévillers? Aan de hand van de Energiehunter ontdek je eenvoudig alle relevante energiebedrijven. Voorbeelden zijn Eneco & Belpower. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Hévillers de beste deal heeft! Bovendien tref je op onze website bruikbare informatie over items zoals wat een geschikt overstapmoment is en verschillende contractsoorten. Ook komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mont-Saint-Guibert
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,4
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparing loopt op tot € 380,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Hévillers?

Er zijn flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Hévillers. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aanbieders zoals Comfort Energy, de keuze is enorm. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 40 energie aanbieders. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het netwerk van Sedilec. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hévillers is voor jouw verbruik? Geef moeiteloos je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas en stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze tarievencheck vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Hévillers, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Middels keuzes in de tarievenvergelijker check je simpel en snel een energieproduct dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Hévillers

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen april 2024)

De condities van gas en stroom bedrijven en de onkosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er allerlei netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Hévillers heet Sedilec. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Mont-Saint-Guibert is de netbeheerder van het gas Sedilec. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Hévillers

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,4
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-hevillers

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste de standaard informatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Hévillers is dit gemiddeld zo’n 1555 m3 en 3390 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het gunstiger om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle populaire energieleveranciers. Bij elk abonnement vind je informatie over herkomst energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Hévillers, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele kortingsactie gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van het bedrijf. Denk aan www.engie.be en ook www.eneco.be. Jouw toekomstige leverancier zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Hévillers


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €285 rendement bieden. Echter, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Via onze hunters vind jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: sluit de klep van de open haard
 • Praktisch advies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Advies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bespaartip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: combineer verschillende kleuren was

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Hévillers. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Hévillers. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal faciliteert jouw geselecteerde energie-organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en kies de beste energieaanbieder. Zoals Eneco, Essent + Energie 2030. Hierna kies je de startdatum van het abonnement. Jullie geselecteerde organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.elegant.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hévillers vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Hévillers en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Hévillers

Een aanzienlijk deel van de aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Hévillers. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Hévillers vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Mont-Saint-Guibert bestaan er tegenwoordig steeds meer initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1435. In de regio kan je soms vrij voordelig meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Waals Brabant volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Engie april 2024.