Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rebecq-Rognon

Snel online energie vergelijken in Rebecq-Rognon? Middels onze website vergelijk je eenvoudig alle bekende energie aanbieders als o.a. Watz & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Rebecq-Rognon de scherpste prijs kan bieden. Voorts lees je via onze vergelijker uitgebreide info over items zoals het ideale overstapmoment en variabele of vaste tarieven. Daarbij bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Rebecq
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende providers vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 215,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Rebecq-Rognon?

We zien erg veel energieleveranciers in Rebecq-Rognon. Dit loopt van Eneco tot en met OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 35 aanbieders. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het net van Sedilec. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke gas & stroom organisaties mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rebecq-Rognon is op dit moment? Voer eenvoudig jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. D.m.v de energietarievenvergelijker achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Rebecq-Rognon, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Geholpen door de keuzevakjes in de vergelijkingstool ontdekt men probleemloos een overeenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Rebecq-Rognon

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de energietarieven zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net heeft weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Rebecq-Rognon is Sedilec. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Rebecq wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sedilec. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Rebecq-Rognon

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Rebecq
 • Populaire CV: Agpo
 • Groene stroom: 25,00%
 • Hoofdpostcode: 1430
 • Verbruik stookolie: 2200 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-rebecq-rognon

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je contactgegevens. Onder andere aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Rebecq-Rognon bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1545 m3 en 3380 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Wat betreft contracten kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Vaak is het een goed idee om ieder jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle populaire aanbieders van energie. Bij alle contracten vind jij details als herkomst van stroom en gas, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Rebecq-Rognon, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte aanbieder gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de leverancier. Zoals www.lampiris.be en www.energypeople.be. De betreffende energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Rebecq-Rognon


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €355 korting realiseren. Echter, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Praktische tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Praktische tip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Praktische tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bezuinigadvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Rebecq-Rognon. Zo ben je het voordeligst uit. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. In de regel kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Rebecq-Rognon. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw aankomende gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste of voordeligste aanbieder. Denk aan Eneco, Lampiris en ook Aspiravi. Ook kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie gekozen organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van de Energiehunter vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lagere tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Rebecq-Rognon vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Rebecq-Rognon en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Rebecq-Rognon

Tal van maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Rebecq-Rognon. Toch is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Rebecq-Rognon vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Rebecq kennen we steeds meer acties met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1430. In deze regio kan je vaak tegen een gunstig tarief meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Waals Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Check ook Poweo overstappen.