Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bornival

Eenvoudig energie vergelijken in Bornival? Geholpen door energiehunter.be doorzoek je overzichtelijk alle interessante energie aanbieders als o.a. Eneco & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Bornival voor jou de beste prijs heeft. Verder vergaar je via de energievergelijker belangrijke info over items als bijv. energiebelastingen en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Nivelles
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven naast elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 215,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Bornival?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in Bornival. Dat gaat van Essent tot aan OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Vandaag kun je kiezen uit circa 25 leveranciers. Deze aanbieders gebruiken allen de leidingen van Sedilec. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke leveranciers actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bornival voor jou is? Geef snel de eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, energie-organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Door middel van onze prijzencheck vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Bornival, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Aan de hand van selecties in de prijzenvergelijker check je simpel en snel een contract dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Bornival

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van leveranciers en de onkosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er diverse netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Bornival is Sedilec. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Nivelles valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sedilec. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Bornival

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Nivelles
 • CV Merk: Junkers
 • Aandeel groen: 24,50%
 • Centrale postcode: 1404
 • Mazout consumptie: 2150 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-bornival

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Begin met je huis en woningdetails. Dit gaat over gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Bornival bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1520 m3 en 3355 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze aspecten hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Omtrent looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het een goed idee om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle mogelijke energiebedrijven. Bij alle abonnementen bekijk jij voorwaarden met betrekking tot type stroom/gas, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Bornival, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte aanbieder tussen de resultaten? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Dit kan zijn www.engie.be en ook www.eneco.be. De gekozen energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Bornival


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €320 winst geven. Daarentegen, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Hieronder vind jij 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: let op het energielabel
 • Advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bespaaradvies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Praktisch advies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Tip 5: combineer verschillende kleuren was

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Bornival. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Meestal kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En soms is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Bornival. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert de nieuwe leverancier de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of Eni. Ook neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. De aanstaande aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Bornival vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Bornival en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Bornival

Het merendeel van de energieleveranciers bieden op dit moment groene stroom in Bornival. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Neem dan de optie “Groen uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Bornival vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Nivelles onderscheiden we vele opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1404. In deze buurt kan je in toenemende mate zeer betaalbaar bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Waals Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Mega overstappen.