Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Biez

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Biez? Middels deze website vind je eenvoudig alle relevante bedrijven. Je kunt denken aan OCTA+ & Poweo. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Biez voor jou de beste prijs heeft. Tevens bekijk je op onze website nuttige info info over zaken als bijv. energieaansluitingen en slimme thermostaten. Bovendien vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Grez-Doiceau
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle maatschappijennaast elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 420,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Biez?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Biez. Van Antargaz tot aan Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel tellen we ruim 30 organisaties. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Sedilec. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas & stroom bedrijven je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Biez is die past bij jouw verbruik? Vul gemakkelijk jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, energiemaatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een gasstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Ten slotte verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Door middel van de energietarievenvergelijker achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Biez, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via selecties in de energievergelijker checken jullie probleemloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Biez

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de kosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders van het net diensten leveren. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Biez heet Sedilec. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Grez-Doiceau valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sedilec. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Biez

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Grez-Doiceau
 • Populair merk: Weishaupt
 • Groene stroom: 23,90%
 • Centrale postcode: 1390
 • Gem. mazout: 2090 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-biez

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Start met de basisinformatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Biez is dit gemiddeld zo’n 1490 m3 en 3325 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij alle abonnementen lees je voorwaarden aangaande soort energie, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Biez, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige aanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de maatschappij. Onder andere www.octaplus.be en ook www.trevion.be. De gekozen energie-partij regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Biez


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €390 opleveren. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: neem tochtweringen
 • Bezuinigtip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bespaaradvies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bezuinigadvies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bezuinigadvies 5: neem een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Biez. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde switchen, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland is het principe: langlopende contracten zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Biez. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak verwerkt je toekomstige energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een beschikbare maatschappij. Denk aan Eneco, Essent en Energy People. Hierna kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw aanstaande energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van onze vergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.ecopower.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere onkosten en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Biez vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Biez en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Biez

Bijna alle leveranciers bieden onderwijl groene stroom in Biez. Echter is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Gebruik dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Biez vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Grez-Doiceau kennen we verscheidene stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1390. In deze buurt kan je vaak heel gunstig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Waals Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Antargaz afsluiten.