Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Archennes

Meteen energie vergelijken in Archennes? Door gebruik te maken van deze website doorzoek je supersnel alle verkrijgbare aanbieders zoals Engie en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Archennes de beste deal heeft! Bovendien vind je via de Energiehunter praktische informatie over items zoals energieaansluitingen en info over de enkele of dubbele meter. Tevens geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Grez-Doiceau
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire providers onder elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Gemiddelde besparing van € 240,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Archennes?

Wij zien enorm veel energieleveranciers in Archennes. Dit loopt van Eneco tot aan Luminus, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 35 energieleveranciers. Deze aanbieders werken uitsluitend met het net van Sedilec. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Archennes is? Vul vlug je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Met behulp van de energievergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Archennes, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Aan de hand van selecties in de energievergelijker bekijken jullie moeiteloos een energiecontract dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Archennes

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Online energiesimulator

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas & stroom organisaties en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Archennes is Sedilec. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Grez-Doiceau is de huidige netbeheerder van het aardgas Sedilec. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Archennes

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Grez-Doiceau
 • CV Merk: Watts
 • Aandeel duurzaam: 23,80%
 • Hoofdpostcode: 1390
 • Verbruik stookolie: 2080 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-archennes

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Archennes gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1485 m3 en 3320 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Deze details hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Aangaande contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een tabel met alle grote leveranciers en contracten. Van elk pakket check je voorwaarden aangaande herkomst energie, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Archennes, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige aanbieding beschikbaar? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van het bedrijf. O.a. www.octaplus.be + www.ecopower.be. De gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Archennes


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €370 winst geven. Evenwel, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Hierna check jij 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: neem tochtweringen
 • Advies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bezuinigtip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Tip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bezuinigtip 5: profiteer van gratis daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts geven als tip: maak een sport van het overstappen in Archennes. Zo betaal je het minst voor je energie. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En vaak wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Archennes. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij 1 jarige contracten krijg jij ieder jaar deze hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans regelt jouw betreffende energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste of voordeligste energiemaatschappij. Zoals Eneco, Lampiris + Energy People. Bij de volgende stap bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jullie toekomstige gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door onze website ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lagere onkosten en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Archennes vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Archennes en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Archennes

Bijna alle maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Archennes. Echter kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat organisaties een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen uit NL”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Archennes vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Grez-Doiceau bestaan er diverse activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1390. In de regio kan je wellicht relatief goedkoop deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Waals Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Huis met zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Poweo afsluiten.