Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Couture-Saint-Germain

Eenvoudig energie vergelijken in Couture-Saint-Germain? Met behulp van de Energiehunter achterhaal je eenvoudig alle interessante maatschappijen als bijvoorbeeld Eneco en Poweo. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Couture-Saint-Germain prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij tref je via onze vergelijker praktische info over topics als energiegebruik in de regio en info over duurzame energie. Voorts vind je hier handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lasne
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,381
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders in een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 335,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Couture-Saint-Germain?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Couture-Saint-Germain. Dat loopt van Antargaz tot en met Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 35 organisaties. Deze aanbieders werken uitsluitend met de infrastructuur van Sedilec. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas & stroom organisaties actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Couture-Saint-Germain is? Geef gelijk de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een gasstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de energiehunter ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Couture-Saint-Germain, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Via jouw input in de tool bekijkt men gemakkelijk een energiecontract dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Couture-Saint-Germain

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van maatschappijen en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder hanteert eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Couture-Saint-Germain heet Sedilec. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Lasne is de aardgas netbeheerder Sedilec. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Couture-Saint-Germain

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Lasne
 • CV ketel: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 23,30%
 • Postcode: 1380
 • Mazout verbruik: 2030 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,381
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-couture-saint-germain

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk je contactgegevens. Dit gaat over gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Couture-Saint-Germain gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1460 m3 en 3510 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Al deze zaken zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Aangaande prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Doorgaans is het slim om eens per jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle mogelijke energie aanbieders. Bij alle abonnementen zoek je data als herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Couture-Saint-Germain, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige aanbieding tegengekomen? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en www.eneco.be. De betreffende energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Couture-Saint-Germain


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €315 winst geven. Maar, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters tref je 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bezuinigtip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigtip 3: dekens op de bank leggen.
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Tip 5: neem een klokthermostaat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Couture-Saint-Germain. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Couture-Saint-Germain. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een jaarcontract krijg jij alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verwerkt jouw toekomstige gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste maatschappij. Zoals Eneco, Lampiris of ZENO. Daarnaast kies je het moment waarop het contract ingaat. Je betreffende gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door onze vergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.wasewind.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Couture-Saint-Germain vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Couture-Saint-Germain en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Couture-Saint-Germain

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Couture-Saint-Germain. Op dit front zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Couture-Saint-Germain vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Lasne bestaan er vele activiteiten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1380. In deze plaats kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Waals Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Mega afsluiten.