Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Remy-Geest

Gemakkelijk energie vergelijken in Saint-Remy-Geest? Met behulp van onze website vind je probleemloos alle grote energiebedrijven als Mega & Lampirus. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Saint-Remy-Geest de scherpste prijs kan bieden. Voorts verzamel je op onze website uitgebreide info over zaken als bijv. energiegebruik in de regio en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jodoigne
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,379
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties naast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar tot wel € 280,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Saint-Remy-Geest?

Er zijn enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Saint-Remy-Geest. Dit loopt van Lampirus tot en met Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik tellen we ruim 20 aanbieders. Deze energieleveranciers gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Sedilec. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke energieleveranciers tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Remy-Geest voor jou is? Vul vlug de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, energie-aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze handige vergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Saint-Remy-Geest, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Middels keuzes in de energievergelijker achterhaalt men zonder problemen een product dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Saint-Remy-Geest

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Online account

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van energie-aanbieders en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer andere onkosten voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Saint-Remy-Geest is Sedilec. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Jodoigne wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sedilec. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Feiten over Saint-Remy-Geest

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Jodoigne
 • Populaire CV: Itho Daalderop
 • Groene energie: 23,10%
 • Centrale postcode: 1370
 • Gem. mazout: 2010 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,379
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-saint-remy-geest

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Saint-Remy-Geest ligt dit gemiddeld op 1450 m3 en 3500 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je genereert. De data die je invult zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Doorgaans is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij alle contracten zoek je data over herkomst energie, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Saint-Remy-Geest, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een mooie aanbieder gevonden? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.octaplus.be + www.eneco.be. De gekozen maatschappij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Saint-Remy-Geest


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €275 winst geven. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Via de energiehunter lees jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Tip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaartip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Advies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Praktische tip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Saint-Remy-Geest. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Saint-Remy-Geest. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verzorgt de toekomstige organisatie de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste of voordeligste maatschappij. Bedrijven als Luminus, Lampiris + Wase Wind. Daarna bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. De betreffende energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van onze vergelijker ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lage prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Saint-Remy-Geest vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Saint-Remy-Geest en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Saint-Remy-Geest

Het merendeel van de bedrijven verschaffen inmiddels groene stroom in Saint-Remy-Geest. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de selectie “Groen uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Saint-Remy-Geest vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Jodoigne bestaan er tegenwoordig allerlei stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1370. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer zeer betaalbaar bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Waals Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen installeren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook OCTA+ afsluiten.