Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jodoigne

Snel energie vergelijken in Jodoigne? Via de energievergelijker doorzoek je probleemloos alle verkrijgbare energieleveranciers zoals Watz & Lampirus. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Jodoigne de beste deal heeft! Voorts vergaar je via onze vergelijker uitgebreide informatie over thema’s als energiebelastingen en concrete energiebespaartips. Daarbij bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jodoigne
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvennaast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 490,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Jodoigne?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Jodoigne. Dat loopt van Lampirus tot en met Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In maart 2024 heb je de keuze uit zo’n 25 providers. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Sedilec. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke energie-aanbieders actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jodoigne is? Geef eenvoudig jouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Via de energievergelijker achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Jodoigne, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Dankzij keuzes in de Energiehunter vind jij simpel en snel een contract dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Jodoigne

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De producten van energiebedrijven en de energietarieven verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders van het net service verlenen. Elke beheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Jodoigne heet Sedilec. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Jodoigne is de aardgas netbeheerder Sedilec. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Jodoigne

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Jodoigne
 • Populair merk: ACV
 • Groene energie: 0,21%
 • Postcode: 1370
 • Mazout consumptie: 1800 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-jodoigne

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Jodoigne is het gemiddelde verbruik ong. 1550 m3 plus 3430 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Deze aspecten dragen bij aan het energietarief.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Inzake prijsafspraken kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Meestal kan het uit om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een lijst met alle populaire energiebedrijven. Bij elk pakket bekijk jij gegevens over soort stroom/gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Jodoigne, en de overstapbonus. Kies de organisatie die matcht met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele leverancier tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. O.a. www.octaplus.be of natuurlijk www.wasewind.be. De door jou gekozen energie-partij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Jodoigne


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €375 rendement bieden. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand check je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: isoleer CV-leidingen
 • Advies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Advies 3: sloffen dragen in huis.
 • Tip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bespaartip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Jodoigne. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Meestal kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is het principe: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Jodoigne. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel faciliteert de aankomende energie-aanbieder de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste partij. Zoals Luminus, Lampiris en ook Eni. Daarnaast bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). De aanstaande leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van de energievergelijker vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.elegant.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Jodoigne vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Jodoigne en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Jodoigne

Veel energieleveranciers leveren op dit moment groene stroom in Jodoigne. Echter is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor de optie “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Jodoigne vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Jodoigne kennen we verscheidene initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1370. In deze plaats kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Waals Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Watz tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente