Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dongelberg

Snel online energie vergelijken in Dongelberg? Middels www.energiehunter.be tref je eenvoudig alle beschikbare leveranciers als Engie en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Dongelberg prijstechnisch het meest interessant is. Verder bekijk je op onze website praktische info over zaken zoals energieproblemen en vaste en variabele tarieven. Daarbij bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jodoigne
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,372
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenvergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparing loopt op tot € 340,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Dongelberg?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in Dongelberg. Van Eneco tot Watz, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag tellen we ruim 25 maatschappijen. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Sedilec. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dongelberg is die past bij jouw verbruik? Vul hieronderde privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Is er gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Middels onze handige vergelijker check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Dongelberg, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door filteren in de energievergelijker achterhaal je moeiteloos een abonnement dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Dongelberg

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de tarieven zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende netbeheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Dongelberg betreft Sedilec. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Jodoigne wordt transport van het aardgas beheerd door Sedilec. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Dongelberg

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Jodoigne
 • CV Merk: Brotje
 • Aandeel groen: 22,40%
 • Hoofdpostcode: 1370
 • Verbruik stookolie: 1940 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,372
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-dongelberg

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de basisinformatie. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Dongelberg ligt dit gemiddeld op 1415 m3 en 3465 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. De data die je invult hebben effect op het energietarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande contracttermijn kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle erkende aanbieders + contracten. Van alle contracten lees jij data met betrekking tot soort stroom/gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Dongelberg, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige actie beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energieleverancier. O.a. www.engie.be en ook www.eneco.be. De betreffende energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Dongelberg


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €350 besparen. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina lees jij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaartip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Advies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Praktische tip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bespaaradvies 5: Benut de pompschakelaar

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Dongelberg. Zo ben je het voordeligst uit. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland geldt in de basis: meerjarige contracten zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Dongelberg. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang je elk jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal regelt je toekomstige energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een nieuwe maatschappij. Denk aan OCTA+, Lampiris of natuurlijk Poweo. Tevens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Je nieuwe leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door de Energiehunter check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Dongelberg vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Dongelberg en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Dongelberg

De meeste energieleveranciers leveren momenteel groene stroom in Dongelberg. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk “groen” genoemd. 100% zeker weten dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Dongelberg vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Jodoigne zien we steeds meer activiteiten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1370. In deze buurt kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Waals Brabant helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler in de woning
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Comfort Energy abonnement.