Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grand-Rosière-Hottomont

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Grand-Rosière-Hottomont? Geholpen door de energievergelijker vergelijk je moeiteloos alle grote energie aanbieders als Mega en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Grand-Rosière-Hottomont de laagste prijs biedt. Voorts bekijk je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over thema’s als wat een geschikt overstapmoment is en zakelijke energie. Verder komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ramillies
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende leveranciersonder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 385,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Grand-Rosière-Hottomont?

Wij zien enorm veel energieleveranciers in Grand-Rosière-Hottomont. Van Essent tot Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment kun je kiezen uit circa 20 bedrijven. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Sedilec. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke energie-organisaties tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grand-Rosière-Hottomont is op dit moment? Voer gelijk de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas en stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Via onze tarievencheck check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Grand-Rosière-Hottomont, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van keuzes in de tool ontdekken jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Grand-Rosière-Hottomont

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Prima klantendienst

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de tarieven verschillen per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders service verlenen. Elke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Grand-Rosière-Hottomont betreft Sedilec. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Ramillies valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sedilec. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Informatie over Grand-Rosière-Hottomont

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Ramillies
 • CV Merk: AWB
 • Groene stroom: 22,10%
 • Postcodegebied: 1367
 • Verbruik Mazout: 1910 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,369
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-grand-rosiere-hottomont

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met de basisinformatie. Dit zijn het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Grand-Rosière-Hottomont gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1400 m3 plus 3450 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle mogelijke energieleveranciers. Bij ieder abonnement zie je data over soort energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Grand-Rosière-Hottomont, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie kortingsactie in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Bijv. www.engie.be en www.wasewind.be. Jouw toekomstige aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Grand-Rosière-Hottomont


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €360 voordeel geven. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Hierna vind jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bezuinigtip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Tip 3: dekens op de bank leggen.
 • Praktisch advies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts raden aan: maak een sport van het overstappen in Grand-Rosière-Hottomont. Op die manier bespaar je het meeste geld. Let op, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde overstappen, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En tevens is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Grand-Rosière-Hottomont. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij elk jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je aanstaande organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer een beschikbare energieleverancier. Bijv. Eneco, ENGIE of natuurlijk Ecopower. Bij de volgende stap neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aankomende gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van de energievergelijker bekijk je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.zeno.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lage kosten en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Grand-Rosière-Hottomont vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Grand-Rosière-Hottomont en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Grand-Rosière-Hottomont

Tal van leveranciers leveren op dit moment groene stroom in Grand-Rosière-Hottomont. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan het filter “Groene energie uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Grand-Rosière-Hottomont vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Ramillies onderscheiden we vele initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1367. In deze regio kan je meer en meer heel gunstig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Waals Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Mega abonnement.