Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Autre-Eglise

Snel energie vergelijken in Autre-Eglise? Geholpen door onze website achterhaal je moeiteloos alle grote energie aanbieders als Watz & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Autre-Eglise het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien verzamel je via de energievergelijker bruikbare informatie over zaken als het ideale overstapmoment en info over de enkele of dubbele meter. Bovendien verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ramillies
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenin een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 320,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Autre-Eglise?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in Autre-Eglise. Dit varieert van Essent tot bijvoorbeeld Luminus, de keuze is reusachtig groot. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 20 energie aanbieders. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Sedilec. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Weten welke leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Autre-Eglise is in april 2024? Geef snel je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas en stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energievergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Autre-Eglise, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de tool achterhaal jij gemakkelijk een product dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Autre-Eglise

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Handige website

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Autre-Eglise betreft Sedilec. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Ramillies wordt transport van het aardgas beheerd door Sedilec. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Autre-Eglise

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Ramillies
 • CV ketel: Vaillant
 • Aandeel groen: 21,70%
 • Postcode: 1367
 • Mazout verbruik: 1870 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-autre-eglise

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Autre-Eglise bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1585 m3 en 3430 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Deze details zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het slim om ieder jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle erkende aanbieders van energie. Bij alle pakketten zie jij informatie zoals herkomst energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Autre-Eglise, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een actuele aanbieder gecheckt? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Zoals www.engie.be + www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Autre-Eglise


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €370 korting realiseren. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Onderstaand tref je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: sluit de klep van de open haard
 • Bespaaradvies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Praktisch advies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaartip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bespaaradvies 5: Houd de brievenbus dicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts vinden: maak een sport van het overstappen in Autre-Eglise. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Autre-Eglise. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren een hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verwerkt de toekomstige energie-aanbieder de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE + Aspiravi. Daarna selecteer je de ingangsdatum (start levering). De aankomende gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels de energievergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.aspiravi.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Autre-Eglise vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Autre-Eglise en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Autre-Eglise

Bijna alle bedrijven verschaffen ondertussen groene stroom in Autre-Eglise. Op dit front zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen uit NL”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Autre-Eglise vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Ramillies bestaan er tegenwoordig verscheidene acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1367. In deze woonplaats kan je wellicht extra voordelig deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Waals Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Essent abonnement.