Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Thorembais-Saint-Trond

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Thorembais-Saint-Trond? Via de Energiehunter vind je snel en simpel alle grote maatschappijen als o.a. Luminus en Belpower. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Thorembais-Saint-Trond het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien tref je via onze vergelijker bruikbare informatie over thema’s als gastarieven en tips om te besparen op energie. Ook vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Perwez
Netbeheerder Elektra:Pbe Wallonie
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersnaast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Gemiddelde besparing van € 220,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Thorembais-Saint-Trond?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in Thorembais-Saint-Trond. Van Essent tot aanbieders zoals Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag tellen we ruim 20 energieleveranciers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Pbe Wallonie. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Thorembais-Saint-Trond is in juni 2024? Vul vlug je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v de vergelijkingstool vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Thorembais-Saint-Trond, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van keuzes in onze vergelijker ontdek je eenvoudig een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Thorembais-Saint-Trond

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Online account
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Transparante prijzen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

De producten van energieleveranciers en de tarieven zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt eigen prijsstellingen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Thorembais-Saint-Trond betreft Pbe Wallonie. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Perwez is de netbeheerder van het gas Sedilec. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Thorembais-Saint-Trond

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Perwez
 • CV ketel: Remeha
 • Aandeel duurzaam: 21,60%
 • Postcodegebied: 1360
 • Verbruik stookolie: 1860 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Wallonie
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-thorembais-saint-trond

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste de basisinfo. Dit zijn het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Thorembais-Saint-Trond is dat gemiddeld 1580 m3 en nog eens 3425 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Aangaande prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Veelal is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle mogelijke energieleveranciers. Van ieder abonnement check je specificaties zoals herkomst van stroom en gas, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Thorembais-Saint-Trond, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire actie tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. O.a. www.octaplus.be of natuurlijk www.eni.com. De gekozen energieleverancier regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Thorembais-Saint-Trond


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €290 winst geven. Evenwel, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be profiteer je van vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Praktische tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bespaaradvies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Praktisch advies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Tip 5: Benut de pompschakelaar

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Thorembais-Saint-Trond. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, switchen, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En eventueel wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Thorembais-Saint-Trond. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt je aankomende energieleverancier de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Onder andere OCTA+, ENGIE of natuurlijk Trevion. Daarnaast neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jullie nieuwe energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van de Energiehunter bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.lampiris.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van voordelige tarieven en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Thorembais-Saint-Trond vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Thorembais-Saint-Trond en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Thorembais-Saint-Trond

De meeste energie aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Thorembais-Saint-Trond. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groene stroom uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Thorembais-Saint-Trond vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Perwez bestaan er tegenwoordig steeds meer acties met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1360. In deze regio kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Waals Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Engie abonnement.