Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Orbais

Snel energie vergelijken in Orbais? Geholpen door onze website vind je snel en simpel alle relevante bedrijven zoals Eneco en Antargaz. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Orbais de laagste prijs biedt. Daarbij vergaar je via de Energiehunter uitgebreide info over thema’s als bijv. leveranciers en verschillende contractsoorten. Voorts geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Perwez
Netbeheerder Elektra:Pbe Wallonie
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenvergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 280,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Orbais?

We zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Orbais. Dat loopt van Engie tot bijvoorbeeld Mega, de keuze is enorm. Vandaag zijn het zo’n 20 bedrijven. Deze nuttigen stuk voor stuk het net van Pbe Wallonie. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke gas & stroom organisaties je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Orbais is die past bij jouw verbruik? Voer vlug je persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas & stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Door middel van onze tarievencheck bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Orbais, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Dankzij filteren in de tarievenvergelijker zoek je gemakkelijk een contract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Orbais

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van gas en stroom aanbieders en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Orbais is Pbe Wallonie. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Perwez wordt transport van het aardgas beheerd door Sedilec. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Orbais

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Perwez
 • Populaire CV: Elco
 • Groene energie: 21,40%
 • Centrale postcode: 1360
 • Mazout consumptie: 1840 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Wallonie
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-orbais

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste jouw basisgegevens. Onder andere gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Orbais is het gemiddelde verbruik ong. 1570 m3 plus 3415 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze factoren beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Met betrekking tot contracten kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Veelal is het gunstiger om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle erkende aanbieders van energie. Bij ieder pakket vind jij voorwaarden aangaande soort energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Orbais, en de eventuele korting. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende prijsaanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.engie.be en www.energypeople.be. De betreffende aanbieder zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Orbais


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €380 winst geven. Desondanks, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina tref je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bespaartip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Tip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bespaartip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Tip 5: Benut de pompschakelaar

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be zeggen: maak een sport van het overstappen in Orbais. Daarna bespaar je het meeste geld. Echter, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Orbais. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt je toekomstige energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste aanbieder. Denk aan Luminus, Essent + Watz. Tevens selecteer je de startdatum van het abonnement. Je aanstaande gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van de energievergelijker ontdek je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.eneco.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lagere tarieven en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Orbais vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Orbais en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Orbais

Een aanzienlijk deel van de aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Orbais. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies dan zeker weten “Groene Energie uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Orbais vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Perwez zien we vele opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1360. In deze omgeving kan je wellicht met financiële bonussen meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Waals Brabant volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Poweo tarieven.