Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Noduwez

Zonder problemen energie vergelijken in Noduwez? Middels deze website tref je supersnel alle erkende maatschappijen als o.a. OCTA+ & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Noduwez het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij verzamel je op energiehunter.be praktische info over thema’s zoals leveranciers en de slimme meter. Verder geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Orp-Jauche
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Enorme besparingen tot wel € 430,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Noduwez?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in Noduwez. Dat loopt van Eneco tot Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 25 bedrijven. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Sedilec. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Noduwez is in maart 2024? Vul moeiteloos jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, energiemaatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de energiehunter vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Noduwez, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! D.m.v selecties maken in de Energiehunter ontdek jij eenvoudig een energieproduct dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Noduwez

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas & stroom leveranciers en de energiekosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders actief zijn. Elke netbeheerder heeft weer aparte prijzen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Noduwez is Sedilec. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Orp-Jauche is de aardgas netbeheerder Sedilec. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Noduwez

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Orp-Jauche
 • Populair merk: Watts
 • Groene stroom: 20,80%
 • Postcodegebied: 1350
 • Gem. mazout: 1780 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-noduwez

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Noduwez ligt dit gemiddeld op 1540 m3 en nog eens 3385 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Omtrent prijsafspraken kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het slim om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle beschikbare energie aanbieders. Van ieder pakket zoek je gegevens met betrekking tot type stroom/gas, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Noduwez, en de eventuele korting. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante aanbieder beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de leverancier. Bijv. www.lampiris.be of natuurlijk www.zeno.be. De door jou gekozen energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Noduwez


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €365 besparen. Echter, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Op deze pagina check jij 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bezuinigtip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Advies 3: dekens op de bank leggen.
 • Tip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Advies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: maak een sport van het overstappen in Noduwez. Zo ben je het voordeligst uit. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Meestal vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld is de stelregel: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Noduwez. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw gekozen gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en neem de beste of voordeligste maatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE en Elegant. Bij de volgende stap neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. De toekomstige gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels deze website achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.belpower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Noduwez vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Noduwez en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Noduwez

Bijna alle energiemaatschappijen ondersteunen inmiddels groene stroom in Noduwez. Echter is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan uiteraard voor “Groen uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Noduwez vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Orp-Jauche zien we meerdere opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1350. Als inwoner van deze plaats kan je vaak relatief goedkoop meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Waals Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Luminus tarieven.