Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Louvain-La-Neuve

Meteen energie vergelijken in Louvain-La-Neuve? Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je moeiteloos alle bekende energieleveranciers zoals Engie & Poweo. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Louvain-La-Neuve voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast tref je op deze website belangrijke informatie over thema’s als bijv. overstappen en vaste en variabele tarieven. Bovendien verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ottignies-Louvain-La-Neuve
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire providers vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 490,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Louvain-La-Neuve?

Er zijn flink wat energieleveranciers beschikbaar in Louvain-La-Neuve. Dat loopt uiteen van Poweo tot en met Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 35 aanbieders. Deze energieleveranciers gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Sedilec. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke organisaties je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Louvain-La-Neuve is? Vul eenvoudig de privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de energiehunter vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Louvain-La-Neuve, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van keuzes in de energievergelijker check jij probleemloos een overeenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Louvain-La-Neuve

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van energiemaatschappijen en de kosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Elke beheerder verwerkt weer andere onkosten voor transport. De netbeheerder van het stroom in Louvain-La-Neuve is Sedilec. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Ottignies-Louvain-La-Neuve wordt transport van het aardgas beheerd door Sedilec. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Louvain-La-Neuve

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-louvain-la-neuve

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met de basisinformatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Louvain-La-Neuve bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1510 m3 + 3355 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens bepalen de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu de totaallijst met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van alle abonnementen vind jij voorwaarden over type energie, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Louvain-La-Neuve, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante aanbieding tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energie-onderneming. Onder andere www.energie2030.be + www.eneco.be. De gekozen energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Louvain-La-Neuve


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €290 korting realiseren. Evenwel, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Via de energiehunter tref jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bezuinigadvies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bezuinigadvies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Praktische tip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Praktische tip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Louvain-La-Neuve. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Normaal kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Louvain-La-Neuve. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert je aanstaande leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en kies de beste of voordeligste maatschappij. Zoals Eneco, Essent of natuurlijk Elegant. Daarnaast bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door deze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Louvain-La-Neuve vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Louvain-La-Neuve en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Louvain-La-Neuve

Het merendeel van de energieleveranciers bieden onderhand groene stroom in Louvain-La-Neuve. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groene energie uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Louvain-La-Neuve vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Ottignies-Louvain-La-Neuve zien we vele projectenrondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1348. In deze woonplaats kan je vaak tegen een gunstig tarief bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Waals Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Lees verder alles over Poweo contract.