Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Limelette

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Limelette? Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je probleemloos alle beschikbare energiebedrijven als o.a. Mega & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Limelette de laagste prijs hanteert. Daarbij vergaar je via de Energiehunter bruikbare informatie over items zoals energiegebruik in de regio en vaste of variabele tarieven. Bovendien verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ottignies-Louvain-La-Neuve
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,441
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenin een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparing loopt op tot € 255,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Limelette?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in Limelette. Dit loopt van Eneco tot OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 20 providers. Deze nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Sedilec. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Limelette is op dit moment? Vul direct de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Maar, gas & stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van onze handige vergelijker vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Limelette, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Middels selecties in de prijzenvergelijker zoek je moeiteloos een energie-abonnement dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Limelette

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energie-organisaties en de prijzen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er diverse beheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Limelette betreft Sedilec. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Ottignies-Louvain-La-Neuve wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sedilec. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Limelette

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,441
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-limelette

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Onder andere grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Limelette ligt dit gemiddeld op 1505 m3 en 3350 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Deze details zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Aangaande contracten kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is de totaallijst met alle erkende leveranciers en contracten. Bij elk pakket achterhaal je gegevens m.b.t. herkomst van stroom en gas, type contract, de prijzen van gas en elektra in Limelette, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte prijsaanbieding gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Bijv. www.luminus.be + www.comfortenergy.be. De nieuwe energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Limelette


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €310 winst geven. Maar, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter bekijk je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: gebruik niet de standby modus
 • Tip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Praktisch advies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Praktische tip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bespaartip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Limelette. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, overstappen, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Limelette. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw betreffende gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en neem de beste of voordeligste energieleverancier. Bijv. OCTA+, ENGIE + Wase Wind. Bij de volgende stap beslis je over de ingangsdatum (start levering). De aanstaande gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Via energiehunter.be check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eni.com, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Limelette vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Limelette en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Limelette

De meeste aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Limelette. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval de optie “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Limelette vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Ottignies-Louvain-La-Neuve zijn er diverse projectenmet een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1342. In deze buurt kan je wellicht extra voordelig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Waals Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Elegant contract.