Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rosières

Eenvoudig energie vergelijken in Rosières? Aan de hand van www.energiehunter.be vind je moeiteloos alle beschikbare energie aanbieders als bijv. Engie en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Rosières de laagste prijs hanteert. Ook vergaar je op onze website bruikbare info over items zoals het ideale overstapmoment en variabele of vaste tarieven. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Rixensart
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende aanbieders naast elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparingen mogelijk tot wel € 345,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Rosières?

Er zijn flink wat energieleveranciers beschikbaar in Rosières. Dat loopt van Antargaz tot een speler als Mega, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 40 bedrijven. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Sedilec. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke energiebedrijven actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rosières is voor jouw situatie? Vul hierna jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, energie-organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk ook naar service. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van de vergelijkingstool vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Rosières, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Middels selecties maken in de vergelijkingstool zoek je gemakkelijk een energieovereenkomst dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Rosières

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van aanbieders en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Rosières betreft Sedilec. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Rixensart valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Sedilec. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Rosières

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Rixensart
 • Populair merk: Faber
 • Groene stroom: 19,70%
 • Centrale postcode: 1331
 • Mazout: 1670 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-rosieres

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Rosières gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1485 m3 & 3330 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Al deze zaken hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Gewoonlijk is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle erkende aanbieders van energie. Van elk contract zie je voorwaarden als oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Rosières, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die past bij jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een geldige kortingsactie beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de aanbieder. Denk aan www.essent.be en ook www.poweo.be. De betreffende maatschappij regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Rosières


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €285 besparen. Toch, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters profiteer je van 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: een afwasteil gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bespaaradvies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktisch advies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaartip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Rosières. Zodoende ben je het voordeligst uit. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt in beginsel: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Rosières. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de nieuwe aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een beschikbare maatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE of Energie 2030. Daarna selecteer je de ingangsdatum (start levering). Je betreffende energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van onze vergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.ebem.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Rosières vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Rosières en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Rosières

Een aanzienlijk deel van de leveranciers leveren ondertussen groene stroom in Rosières. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Kies dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Rosières vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Rixensart bestaan er nogal wat initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1331. In deze plaats kan je soms heel gunstig participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Waals Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Mega contract.