Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dion-Valmont

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Dion-Valmont? Middels onze vergelijker vergelijk je gemakkelijk alle erkende leveranciers. Je kunt denken aan Essent en Lampirus. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Dion-Valmont de laagste prijs hanteert. Verder bekijk je op deze website handige info over topics als o.a. leveranciers en info over de enkele of dubbele meter. Bovendien geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Chaumont-Gistoux
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote leverancierseenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar tot wel € 490,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Dion-Valmont?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Dion-Valmont. Dit loopt van Poweo tot bijvoorbeeld Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag is het aanbod ongeveer 25 bedrijven. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Sedilec. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dion-Valmont is? Voer vlug de privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Via de vergelijkingstool bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Dion-Valmont, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door filters in de Energiehunter zoeken jullie simpel en snel een energiecontract dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Dion-Valmont

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van organisaties en de onkosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Dion-Valmont betreft Sedilec. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Chaumont-Gistoux valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sedilec. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Dion-Valmont

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-dion-valmont

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Dion-Valmont is dit gemiddeld zo’n 1475 m3 + 3320 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Deze factoren werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Wat betreft prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle interessante energieleveranciers. Bij alle abonnementen check jij gegevens over oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Dion-Valmont, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige korting gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. O.a. www.luminus.be en www.eneco.be. De nieuwe aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Dion-Valmont


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €370 rendement bieden. Desondanks, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Hierna vind je 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Praktisch advies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Tip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bespaartip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bespaartip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Dion-Valmont. Zodanig ben je het voordeligst uit. Echter, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Veelal worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En soms krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Dion-Valmont. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verzorgt de geselecteerde organisatie de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris of Wase Wind. Hierna neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). De toekomstige energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de Energiehunter vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.ebem.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Super simpel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij voordelige prijzen en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Dion-Valmont vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Dion-Valmont en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Dion-Valmont

Het merendeel van de bedrijven ondersteunen onderwijl groene stroom in Dion-Valmont. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem “groen” genoemd. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Dion-Valmont vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Chaumont-Gistoux onderscheiden we steeds meer plannen binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1325. In de regio kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Waals Brabant volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook OCTA+ contract.