Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hamme-Mille

Direct energie vergelijken in Hamme-Mille? Via deze website check je supersnel alle verkrijgbare bedrijven zoals Luminus & Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Hamme-Mille de laagste prijs hanteert. Bovendien vind je op deze pagina belangrijke informatie over thema’s als o.a. energiegebruik in de regio en vaste of variabele tarieven. Ook komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beauvechain
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke organisaties eenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Eenvoudig besparen tot wel € 265,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Hamme-Mille?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Hamme-Mille. Van Essent tot aanbieders zoals Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 40 bedrijven. Deze werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Sedilec. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energiebedrijven actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hamme-Mille is die past bij jouw verbruik? Voer vlug jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een storing, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van onze prijzencheck vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Hamme-Mille, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Aan de hand van selecties maken in onze vergelijker achterhalen jullie eenvoudig een energieproduct dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Hamme-Mille

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Transparante prijzen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten gas & stroom organisaties en de onkosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder hanteert eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Hamme-Mille betreft Sedilec. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Beauvechain valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Sedilec. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Hamme-Mille

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Beauvechain
 • Populair merk: Bosch
 • Aandeel groen: 18,90%
 • Hoofdpostcode: 1320
 • Mazout: 1590 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-hamme-mille

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Onder andere het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Hamme-Mille is dat gemiddeld 1445 m3 & 3500 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Al deze zaken hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Gewoonlijk is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle interessante aanbieders + contracten. Van ieder pakket bekijk je informatie aangaande soort energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Hamme-Mille, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die past bij jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een actuele korting tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de website van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en www.antargaz.be. Jouw aanstaande aanbieder regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Hamme-Mille


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €390 winst geven. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder tref jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: apparaten uitschakelen
 • Tip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Praktische tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Tip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be vinden: regel jaarlijks het overstappen in Hamme-Mille. Zo bespaar je het meeste geld. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland geldt: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Hamme-Mille. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verzorgt de betreffende gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de beste energiemaatschappij. Denk aan Eneco, Essent of natuurlijk Eni. Ook beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jouw aanstaande gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door onze website achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.poweo.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Hamme-Mille vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Hamme-Mille en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Hamme-Mille

Een groot deel van de energiemaatschappijen faciliteren momenteel groene stroom in Hamme-Mille. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Neem dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Hamme-Mille vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Beauvechain onderscheiden we diverse stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1320. In deze buurt kan je vaak financieel aantrekkelijk bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Waals Brabant helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen integreren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Elegant.