Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Glimes

Snel energie vergelijken in Glimes? Via deze website tref je gemakkelijk alle erkende aanbieders. Je kunt denken aan Watz & Belpower. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Glimes de beste deal heeft! Voorts lees je op deze pagina nuttige info info over onderwerpen zoals leveranciers en vaste en variabele tarieven. Voorts komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Incourt
Netbeheerder Elektra:Pbe Wallonie
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende bedrijven vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 205,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Glimes?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in de regio Glimes. Van Antargaz tot Watz, er zijn opties bij de vleet. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 40 energie aanbieders. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Pbe Wallonie. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas & stroom bedrijven er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Glimes is in mei 2024? Vul vlug jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas & stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er stroom en gas storingen, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze prijzencheck achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Glimes, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van selecties in de energievergelijker vinden jullie moeiteloos een energieproduct dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Glimes

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Zelf verbruik in de gaten houden

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van energie-organisaties en de kosten zijn anders per regio. Dit komt doordat er verscheidene netbeheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Glimes is Pbe Wallonie. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Incourt valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sedilec. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Glimes

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Incourt
 • Populair merk: Junkers
 • Groene stroom: 18,50%
 • Hoofdpostcode: 1315
 • Aantal mazout liters: 1550 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Wallonie
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-glimes

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Glimes ligt dit gemiddeld op 1425 m3 + 3480 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Wat betreft contractduur kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het verstandig om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van ieder contract vind je gegevens met betrekking tot herkomst van stroom en gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Glimes, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire leverancier gecheckt? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.engie.be en www.energypeople.be. Jouw toekomstige energieleverancier regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Glimes


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €325 opleveren. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand check jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Praktische tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Praktisch advies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bezuinigtip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bezuinigadvies 5: neem een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Glimes. Daarna bespaar je het meeste geld. Maar, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland geldt: meerjarige contracten zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Glimes. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg je alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard regelt jouw nieuwe energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en kies een beschikbare energieleverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent of ZENO. Daarnaast bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jouw toekomstige energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker check je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lage kosten en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Glimes vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Glimes en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Glimes

Een groot deel van de maatschappijen leveren momenteel groene stroom in Glimes. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Glimes vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Incourt kennen we allerlei activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1315. In deze woonplaats kan je soms tegen een gunstig tarief deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Waals Brabant helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Woning met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Mega.