Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Laken

Snel online energie vergelijken in Laken? Door gebruik te maken van deze website check je snel en simpel alle beschikbare energiebedrijven als o.a. Watz en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Laken de laagste prijs hanteert. Voorts verzamel je op onze website uitgebreide informatie over items als energiegebruik in de regio en duurzame verwarmingsbronnen. Verder vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brussel
Netbeheerder Elektra:Sibelga
Netbeheerder AardgasSibelga
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,42
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende leveranciersbij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 335,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Laken?

Wij zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Laken. Dat loopt uiteen van Lampirus tot bijvoorbeeld Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 30 energie aanbieders. Deze nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Sibelga. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke gas en stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Laken is die past bij jouw verbruik? Vul eenvoudig de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, energie-aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een storing, dan wil je dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Middels onze tarievencheck vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Laken, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! D.m.v de keuzevakjes in de prijzenvergelijker zoek je gemakkelijk een energiecontract dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Laken

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten leveranciers en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Laken heet Sibelga. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Brussel wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sibelga. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Laken

 • Provincie: Brussel
 • Gemeente: Brussel
 • Populaire CV: ACV
 • Aandeel groen: 18,00%
 • Postcodegebied: 1020
 • Verbruik stookolie: 1500 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sibelga
 • Gasregio: Sibelga
 • Gastarief M3: €0,42
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-laken

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Onder andere gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Laken ligt dat gemiddeld op circa 1400 m3 en 3455 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Betreffende contractduur kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het gunstiger om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle erkende energieleveranciers. Bij alle contracten bekijk jij informatie zoals soort energie, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Laken, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die past bij de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een interessante kortingsactie gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de maatschappij. O.a. www.engie.be en ook www.eneco.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Laken


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €385 besparen. Maar, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Via onze hunters profiteer je van 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bespaaradvies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Praktische tip 4: geen open haard gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Laken. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde wisselen, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Laken. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verwerkt de toekomstige organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een beschikbare maatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris en Eni. Vervolgens kies je de aansluitdatum (moment van leveren). De aankomende energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij onze vergelijker check je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lagere onkosten en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Laken vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Laken en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Laken

Bijna alle energie aanbieders leveren momenteel groene stroom in Laken. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan een filter voor “Groen uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Laken vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Brussel onderscheiden we vele stappen rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1020. In deze buurt kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Brussel volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Engie.