Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Brussel

Direct energie vergelijken in Brussel? Door gebruik te maken van onze website tref je overzichtelijk alle grote leveranciers als bijv. Watz en Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Brussel het goedkoopste contract aanbiedt. Ook vind je op energiehunter.be nuttige info info over thema’s als tarieven van energie * gas en salderen. Voorts bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brussel
Netbeheerder Elektra:Sibelga
Netbeheerder AardgasSibelga
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenin een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 495,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Brussel?

Wij zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Brussel. Dat gaat van Eneco tot Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment is het aanbod ongeveer 30 bedrijven. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Sibelga. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke organisaties in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Brussel is in maart 2024? Voer moeiteloos jouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas & stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: kijk ook naar service. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de energietarievenvergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Brussel, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Via filteren in onze vergelijker detecteer je simpel en snel een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Brussel

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas en stroom maatschappijen en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer andere tarieven voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Brussel heet Sibelga. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Brussel is de huidige netbeheerder van het aardgas Sibelga. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Brussel

 • Provincie: Brussel
 • Gemeente: Brussel
 • CV Merk: ACV
 • Aandeel groen: 0,18%
 • Postcode: 1000
 • Verbruik stookolie: 1500 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sibelga
 • Gasregio: Sibelga
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-brussel

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Brussel gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1400 m3 en nog eens 3445 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende contractduur kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Normaliter is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle interessante energieleveranciers. Van alle pakketten zoek je informatie als herkomst energie, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Brussel, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede aanbieder beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.essent.be of natuurlijk www.zeno.be. De betreffende leverancier zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Brussel


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €295 winst geven. Echter, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder vind je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: nemen van led verlichting
 • Advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Advies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Praktische tip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bezuinigadvies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Brussel. Zodanig bespaar je het meeste geld. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En tevens krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland is de stelregel: langlopende contracten zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Brussel. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verzorgt de betreffende energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een nieuwe energieaanbieder. Denk aan Eneco, Lampiris en Elegant. Vervolgens kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw betreffende aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Via de energievergelijker check je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.belpower.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door goedkope tarieven en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Brussel vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Brussel en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Brussel

Bijna alle energieleveranciers leveren onderhand groene stroom in Brussel. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval de optie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Brussel vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Brussel kennen we nogal wat plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1000. In deze woonplaats kan je in toenemende mate extra voordelig participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Brussel de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Engie.


Alle plaatsen in deze gemeente