Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kaprijke

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Kaprijke? Door gebruik te maken van de energievergelijker vergelijk je gemakkelijk alle bekende bedrijven als bijvoorbeeld Engie en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Kaprijke de laagste prijs biedt. Bovendien verzamel je via onze vergelijker uitgebreide informatie over thema’s zoals leveranciers en vaste of variabele tarieven. Tevens bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kaprijke
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke providers onder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 255,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Kaprijke?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Kaprijke. Van Engie tot en met Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 20 leveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke energiemaatschappij actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kaprijke is in april 2024? Voer gemakkelijk de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Bij gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Via onze tarievencheck tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Kaprijke, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van filters in onze vergelijker vind je gemakkelijk een overeenkomst dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Kaprijke

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Verschillende termijnen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen april 2024)

De pakketten van energie-organisaties en de energiekosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder rekent zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Kaprijke is Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Kaprijke is de aardgas netbeheerder Imewo. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Kaprijke

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Kaprijke
 • CV ketel: Wolf
 • Aandeel groen: 0,291%
 • Postcode: 9970
 • Gem. mazout: 2610 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-kaprijke

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste de basisinfo. Dat betreft gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Kaprijke ligt dat gemiddeld op circa 1420 m3 + 3375 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende prijsafspraken kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Meestal is het slim om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle erkende energieleveranciers. Van ieder pakket bekijk je specificaties zoals type energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Kaprijke, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige kortingsactie gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.energie2030.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige leverancier neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Kaprijke


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €355 opleveren. Toch, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand bekijk je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: kies voor vloerverwarming
 • Praktisch advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Praktisch advies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Praktische tip 5: Benut de pompschakelaar

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Kaprijke. Op die manier bespaar je het meeste geld. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie is het principe: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Kaprijke. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verwerkt je nieuwe gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of ZENO. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. De geselecteerde gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door de Energiehunter ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Via voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Kaprijke vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Kaprijke en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Kaprijke

Tal van leveranciers leveren onderwijl groene stroom in Kaprijke. Op dit front zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Kies dan uiteraard voor “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Kaprijke vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Kaprijke bestaan er tegenwoordig verscheidene initiatievenrondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9970. In de regio kan je soms zeer betaalbaar deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Eneco vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente