Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lembeke

Eenvoudig energie vergelijken in Lembeke? Dankzij onze website ontdek je moeiteloos alle grote leveranciers als o.a. Essent & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Lembeke prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien check je via de Energiehunter handige informatie over thema’s zoals tarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Bovendien bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kaprijke
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote providers bij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 205,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Lembeke?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Lembeke. Van Antargaz tot Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 20 energieleveranciers. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het net van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke gas en stroom organisaties actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lembeke is voor jouw situatie? Vul gelijk je persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van onze handige vergelijker vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Lembeke, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van keuzes in de energievergelijker bekijk jij probleemloos een energieproduct dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Lembeke

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Eigen account

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van organisaties en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders service verlenen. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Lembeke betreft Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Kaprijke is de netbeheerder van het gas Imewo. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Lembeke

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Kaprijke
 • Populaire CV: Pentec
 • Groene energie: 37,60%
 • Postcodegebied: 9971
 • Verbruik stookolie: 2210 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-lembeke

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste de basisinformatie. Dit zijn aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Lembeke is dat gemiddeld 1460 m3 en 3420 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Dit alles dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Wat betreft prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Veelal is het een goed idee om jaarlijks een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement vind je data zoals oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Lembeke, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende aanbieder gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van het bedrijf. Onder andere www.energie2030.be en ook www.wasewind.be. De nieuwe energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Lembeke


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €265 besparen. Maar, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina bekijk je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Praktische tip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bespaartip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bespaaradvies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Advies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Lembeke. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Lembeke. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw aanstaande organisatie het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste energieleverancier. Zoals Eneco, ENGIE of Poweo. Ook bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jullie aanstaande energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Via onze vergelijker bekijk je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels goedkope tarieven en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Lembeke vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Lembeke en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Lembeke

Bijna alle maatschappijen leveren onderhand groene stroom in Lembeke. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de selectie “Groene stroom uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Lembeke vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Kaprijke kennen we allerlei acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9971. In deze omgeving kan je vaak vrij voordelig meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen installeren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook OCTA+ prijzen maart 2024.