Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oosteeklo

Gemakkelijk energie vergelijken in Oosteeklo? Met behulp van onze website tref je overzichtelijk alle beschikbare maatschappijen als bijv. Mega en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Oosteeklo de laagste prijs hanteert. Ook tref je via onze vergelijker praktische informatie over thema’s als bijv. energiebelastingen en uitleg over jouw energierekening. Daarnaast geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Assenede
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende leveranciersnaast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 405,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Oosteeklo?

We zien best veel energieleveranciers actief in Oosteeklo. Dat gaat van Lampirus tot Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In februari 2024 moet je een keuze maken uit ruim 20 energieleveranciers. Zij werken uitsluitend met de leidingen van Gaselwest Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oosteeklo is voor jouw verbruik? Vul hieronderde benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een storing, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Middels de vergelijkingstool bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Oosteeklo, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. D.m.v de keuzevakjes in onze vergelijker detecteer jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Oosteeklo

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas en stroom organisaties en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er allerlei netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer andere tarieven voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Oosteeklo heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Assenede valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Oosteeklo

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Assenede
 • Populair merk: Pelgrim
 • Aandeel groen: 37,50%
 • Hoofdpostcode: 9968
 • Aantal mazout liters: 2200 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-oosteeklo

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met je contactgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Oosteeklo bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1455 m3 en 3415 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Al deze zaken bepalen de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracten kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Doorgaans kan het uit om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle beschikbare energiebedrijven. Bij alle pakketten bekijk je informatie met betrekking tot soort energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Oosteeklo, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende kortingsactie gecheckt? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.engie.be en ook www.aspiravi.be. De nieuwe energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Oosteeklo


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €390 bonus betekenen. Desalniettemin, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters profiteer je van 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Tip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Advies 3: dekens op de bank leggen.
 • Bespaaradvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Praktische tip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: maak een sport van het overstappen in Oosteeklo. In dat geval ben je het voordeligst uit. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Vaak vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En misschien is er sprake van een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Oosteeklo. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je alle jaren een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt je betreffende gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste leverancier. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE en ook ZENO. Hierna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw toekomstige maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van energiehunter.be bekijk je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.ebem.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lagere onkosten en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Oosteeklo vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Oosteeklo en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Oosteeklo

De meeste energieleveranciers faciliteren onderwijl groene stroom in Oosteeklo. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer dan de selectie “Groen uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Oosteeklo vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Assenede zien we steeds meer initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9968. In deze regio kan je in toenemende mate vrij voordelig meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Eneco prijzen februari 2024.