Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sleidinge

Eenvoudig energie vergelijken in Sleidinge? Via de Energiehunter vind je supersnel alle beschikbare bedrijven als bijv. OCTA+ en Lampirus. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Sleidinge de laagste prijs biedt. Tevens bekijk je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over zaken als leveranciers en variabele of vaste tarieven. Ook komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Evergem
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle providers vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 305,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Sleidinge?

We zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Sleidinge. Van Poweo tot aan Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 35 leveranciers. Zij nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Imewo. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom leveranciers je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sleidinge is voor jouw verbruik? Voer hierna jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, energieleveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de energievergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Sleidinge, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Aan de hand van keuzes in de prijzenvergelijker detecteert men gemakkelijk een energieproduct dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Sleidinge

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van energiebedrijven en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Sleidinge is Imewo. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Evergem is de netbeheerder van het gas Imewo. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Sleidinge

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Evergem
 • Populair merk: Intergas
 • Aandeel groen: 37,10%
 • Postcodegebied: 9940
 • Mazout consumptie: 2160 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-sleidinge

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste de basisinfo. Onder andere omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Sleidinge is dit gemiddeld zo’n 1435 m3 plus 3395 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Dit alles beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Aangaande prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Dikwijls is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle interessante leveranciers en contracten. Van alle abonnementen vind jij data aangaande herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Sleidinge, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire aanbieder in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de website van de onderneming. Denk aan www.engie.be of www.poweo.be. Jouw nieuwe energieonderneming regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Sleidinge


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €385 korting realiseren. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters vind jij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Praktisch advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktische tip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bespaartip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaaradvies 5: Benut de pompschakelaar

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Sleidinge. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Vaak vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld hanteren we: langlopende contracten zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Sleidinge. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elk jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt jouw toekomstige maatschappij de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies een nieuwe leverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Essent + Comfort Energy. Ook bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van deze website tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij voordelige tarieven en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Sleidinge vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Sleidinge en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Sleidinge

Een aanzienlijk deel van de aanbieders verschaffen momenteel groene stroom in Sleidinge. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat organisaties 100% transparant zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groene Energie uit België”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Sleidinge vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Evergem kennen we steeds meer plannen rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9940. In deze plaats kan je meer en meer extra voordelig meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Zie ook de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bezoek ook Comfort Energy prijzen februari 2024.