Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ertvelde

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Ertvelde? Met behulp van onze website ontdek je eenvoudig alle relevante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Watz & Aspiravi. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Ertvelde voor jou de beste prijs heeft. Bovendien vind je op deze website nuttige info info over thema’s zoals wat een geschikt overstapmoment is en concrete energiebespaartips. Ook bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Evergem
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende providers vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Gemiddelde besparing van € 435,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Ertvelde?

We zien meer en meer energieleveranciers in Ertvelde. Van Lampirus tot aanbieders zoals Ecopower, de keuze is enorm. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 30 leveranciers. Zij nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Imewo. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke leveranciers actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ertvelde is voor jouw verbruik? Voer gelijk de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! D.m.v onze prijzencheck check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Ertvelde, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door filteren in onze vergelijker bekijk je probleemloos een abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Ertvelde

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas en stroom maatschappijen en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er verschillende netbeheerders actief zijn. Elke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Ertvelde betreft Imewo. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Evergem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Ertvelde

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Evergem
 • CV ketel: Fasto
 • Aandeel duurzaam: 36,90%
 • Hoofdpostcode: 9940
 • Mazout consumptie: 2140 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-ertvelde

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met jouw basisgegevens. Dat betreft omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Ertvelde bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1425 m3 en 3385 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Al deze zaken hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contracten heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Door de bank genomen is het voordeliger om eens per jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle interessante aanbieders van energie. Bij ieder contract zie jij gegevens met betrekking tot soort energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Ertvelde, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele aanbieder tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.lampiris.be en ook www.antargaz.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Ertvelde


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €365 besparen. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Via onze hunters tref jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bezuinigadvies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaaradvies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Tip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bezuinigtip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Ertvelde. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie geldt in beginsel: langlopende contracten zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Ertvelde. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw geselecteerde gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste leverancier. Bijv. OCTA+, Essent en ook Aspiravi. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. De betreffende energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.engie.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Met behulp van lage kosten en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Ertvelde vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Ertvelde en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ertvelde

Het gros van de maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Ertvelde. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Ertvelde vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Evergem zien we nogal wat acties rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9940. In deze buurt kan je soms heel gunstig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Watz prijzen maart 2024.