Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ursel

Snel energie vergelijken in Ursel? Door gebruik te maken van de Energiehunter ontdek je snel en simpel alle grote bedrijven als o.a. Eneco & Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Ursel de scherpste prijs kan bieden. Tevens check je via onze vergelijker bruikbare informatie over items als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en salderen. Verder geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Aalter
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,4
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote organisaties in een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Enorme besparingen tot wel € 220,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Ursel?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Ursel. Dit loopt van Lampirus tot en met Luminus, de keuze is reusachtig groot. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 25 bedrijven. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Imewo. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke energieleveranciers mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ursel is in maart 2024? Vul gelijk de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. D.m.v onze handige vergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Ursel, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Geholpen door filters in de Energiehunter achterhaal jij zonder problemen een energiecontract dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Ursel

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders service verlenen. Iedere netbeheerder rekent weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Ursel betreft Imewo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Aalter is de huidige netbeheerder van het aardgas Imewo. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Ursel

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Aalter
 • CV ketel: Baxi
 • Groene energie: 36,30%
 • Postcodegebied: 9910
 • Aantal mazout liters: 2080 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,4
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-ursel

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Start met de basisinfo. Onder andere grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Ursel bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1600 m3 en 3355 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je realiseert. De data die je invult bepalen het energietarief.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Met betrekking tot prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het een goed idee om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle grote energie aanbieders. Van elk contract check jij voorwaarden met betrekking tot soort energie, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Ursel, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie korting gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de leverancier. Zoals www.octaplus.be en ook www.ecopower.be. De betreffende energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Ursel


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €300 opleveren. Desondanks, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be tref jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Praktische tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bezuinigadvies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Advies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bespaartip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Ursel. Zodoende bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Normaliter worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap geldt: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Ursel. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal faciliteert je toekomstige aanbieder het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies de voordeligste maatschappij. Onder andere Eneco, Lampiris of natuurlijk ZENO. Vervolgens kies je de ingangsdatum van het contract. De geselecteerde energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Middels onze vergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.watz.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Via lagere onkosten en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Ursel vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Ursel en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Ursel

Het gros van de leveranciers ondersteunen inmiddels groene stroom in Ursel. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Gebruik dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Ursel vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Aalter kennen we meerdere initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9910. In deze regio kan je soms vrij voordelig meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook Engie prijzen maart 2024.